Συσσώρευση που χρειάζεται... είδηση

Μία - δύο επιβεβαιώσεις απαιτούνται ακόμη στην αγορά, η οποία τουλάχιστον για σήμερα χρειάζεται μια διαδικασία συσσώρευσης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος, έως ότου μια είδηση δώσει κατεύθυνση για υψηλότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία – δύο ακόμη θετικές επιβεβαιώσεις απαιτούνται, προκειμένου να βεβαιωθεί αυτό που σιγά – σιγά διαμορφώνεται από τα μέσα Απριλίου.

Όπως έδειξε η αγορά χθες, επιχειρήθηκε και απέδωσε μια πρώτη προσπάθεια εξαέρωσης, των θέσεων εκείνων που με αφορμή τα ΕΛΠΕ το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν προεξοφλήσει δυναμική άνοδο των blue chips Δευτέρα και Τρίτη.

Τους παραπλάνησε και η συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής, βέβαια, με αποτέλεσμα οι έντονες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις να στήσουν στη ”γωνία” πολλούς ξεθαρεμένους και αισιόδοξους στα Παράγωγα, με αποτέλεσμα ορισμένοι να μιλούν για ένα ”μικρό – μεγάλο κόλπο”.

Όπως πριν από περίπου ένα μήνα η αγορά κινήθηκε κόντρα στη λογική των περισσότερων, που προέβλεπαν υποχώρηση χαμηλότερα των 2.000 μονάδων, ανάλογες δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσει και αυτή η περίοδος.

Για σήμερα, απαιτείται μια ακόμη επιβεβαίωση των 2.385 – 2.405 μονάδων, μια διαδικασία συσσώρευσης δηλαδή, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος της αγοράς, μέχρις ότου συγκεκριμένη είδηση δώσει την κατεύθυνση και την τάση για υψηλότερα.

Βέβαια αυτό που διαγραμματικά παρατηρείται, είναι μια ισορροπία ”κρέμασμα” του Γενικού Δείκτη που προοιωνίζεται αλλαγή τάσης είτε προς υψηλότερα είτε προς χαμηλότερα με αφορμή κάποιο απτό γεγονός. Η μετοχή της Εθνικής θα διαδραματίσει και σήμερα πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση της τάσης, τη στιγμή που αντίροπα λειτουργούν για τον FTSE 20 μετοχές εταιριών όπως η Ιντρακόμ, Βιοχάλκο, Επιχείρησεις Αττικής, ΟΤΕ ή εκ περιτροπής κάποιες άλλες.

Το ζητούμενο κατά συνέπεια για τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ξεκαθαρίσει η τάση είναι η... είδηση (ή διάψευση) που θα μπορέσει να λειτουργήσει καταλυτικά για τα περαιτέρω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v