Βλέπει πάλι τις 2.400 μονάδες η αγορά (update)

Στα επίπεδα των 2.400 μονάδων επανήλθε η Σοφοκλέους, μετά τον περιορισμό των ρευστοποιήσεων σε τραπεζικούς, κυρίως, τίτλους, που πίεσαν την αγορά προς τις 2.370 μονάδες. Στο 1/3 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ρευστοποιήσεις, στην πλειονότητά τους, τραπεζικών θέσεων επιτείνουν τη διόρθωση οδηγώντας το Δείκτη προς τις 2.350 μονάδες.

Με την Εθνική και την Πειραιώς μέχρι και 2,5% χαμηλότερα, είναι λογικό να πιέζεται κυρίως ο FTSE 20 και να διαμορφώνονται προϋποθέσεις βραχυπρόθεσμης έστω, συνολικότερης όμως κατοχύρωσης κερδών, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Η μέχρι στιγμής σύνθεση των πωλητών σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των αγοραστών, παραπέμπουν σε προηγούμενες εκτιμήσεις για διόρθωση το εύρος της οποίας, ”δοκιμάζει” τις 2.350 και στη χειρότερη περίπτωση τις 2.320.

Αυτό που θα πρέπει όμως να προσεχθεί είναι πως ενδεχόμενη κίνηση βασικών Δεικτών και μετοχών χαμηλότερα μεσοπρόθεσμών ”στηρίξεων”, θα μετέβαλε άρδην ό,τι έχει ”χτιστεί” από τα μέσα Απριλίου μέχρι σήμερα.

Γι’ αυτό θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και σημασία μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, προκειμένου να διαφυλαχθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και να μην δημιουργηθεί μια ακόμη γενιά εγκλωβισμένων, κυρίως όσων είχαν ”αγοράσει” την προηγούμενη εβδομάδα.

Με το εκτιμώμενο εύρος διόρθωσης συμβαδίζουν οι μέχρι στιγμής κινήσεις διορατικών παικτών στο ΧΠΑ, όπου τα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης Συμβολαίων του FTSE 20 μειώνονται σταδιακά.

Καθοριστική η σημερινή (όπως άλλωστε η χθεσινή, αλλά κυρίως η αυριανή) συνεδρίαση, αποτελεί πρόκριμα όχι μόνο για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς αλλά και για τις δυνατότητες – προοπτικές της μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v