Στην αίθουσα... αναμονής οι επενδυτές

Επιφυλακτικό εμφανίζεται μέχρι στιγμής το επενδυτικό κοινό στη Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα τη στασιμότητα στα τραπεζικά χαρτιά και τις συναλλαγές στα 21 εκατ. ευρώ. Στο εύρος 2.355 - 2.375 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συμπεριφορά που παραπέμπει και δικαιολογημένα στην επιφυλακτικότητα των επενδυτών χαρακτηρίζει την πρώτη ώρα της συνεδρίασης. Οι συναλλαγές στα 21 εκατ. ευρώ, ο Δείκτης μεταξύ 2.355 – 2.375 μονάδων και καθοριστική την στάση των τραπεζικών τίτλων.

Ορισμένοι επιμέρους τίτλοι του FTSE 20 (για παράδειγμα ΕΛΠΕ, ΔΕΗ), διατηρούν μέρος της ανοδικής τους τάσης, αν και την μεγαλύτερη απροθυμία να ακολουθήσουν εμφανίζουν οι τράπεζες.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει, είναι το σημαντικά διευρυμένο περιθώριο, στη σειρά συμβολαίων Ιουνίου, με το discount να παραμένει μεταξύ των υψηλότερων, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής, η αγορά δικαιώνει την πλειονότητα εκείνων που θεωρούν ως πιθανότερο το ενδεχόμενο περαιτέρω υποχώρησης προς τις 2.320 μονάδες (προς τις 2.280 έχει διαμορφωθεί εδώ και ημέρες ένα ”κενό” που αργά ή γρήγορα θα καλυφθεί).

Ορισμένες μετοχές πάντως (Altec, Collection, ΑΣΚΟ, AXON, Γενική Εμπορίου, Γιαννούσης κ.α.) εμφανίζουν διαθέσεις ”απεγκλωβισμού”. Η τελική τους όμως συμπεριφορά θα καθοριστεί σε μέγιστο βαθμό, από την αντίδραση συγκεκριμένων τραπεζικών τίτλων.

Πιο συγκεκριμένα, η Εμπορική εμφανίζεται σταθεροποιημένη, στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, την οριακή υποχώρηση της Εθνικής χαμηλότερα των 23 ευρώ αντισταθμίζει η Alpha, ενώ η ισχυρότερη μέχρι στιγμής ”στήριξη” στον FTSE 20 παρέχεται από τη μετοχή της Ιντρακόμ. Η τελευταία εμφανίζει και συναλλαγές ικανοποιητικότατες και τιμή σταθερά υψηλότερη των 10 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v