Σημεία στήριξης αναζητεί η Σοφοκλέους

Τα σημεία στήριξης δοκιμάζει η Σοφοκλέους, καθώς κινείται κάτω από τις 2.350 μονάδες. Ισχυρές πιέσεις για Εθνική (22,6 ευρώ) και Πειραιώς (7,12 ευρώ), ενώ ακολουθούν Alpha και Panafon. Στα 41 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές, ενώ 263 τίτλοι διαπραγματεύονται με αρνητικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τη μετοχή της Εθνικής προς τα 22,5 ευρώ, ενδεικτική των διαθέσεων και της επιφυλακτικότητας των ισχυρών ”παικτών” της αγοράς, υποχωρεί προς τις 2.345 μονάδες ο Γ.Δ.

Οι συναλλαγές στα 41 εκατ. ευρώ, αναλογικά λιγότερες από ότι στη χθεσινή διορθωτική συνεδρίαση, παραπέμπουν μέχρι στιγμής, σε ψυχραιμότερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Να σημειωθεί ότι χθες γύρω στη 13.00 με αφορμή τη λίγο-πολύ γνωστή φημολογία, είχε ”σπάσει” ο Δείκτης επιβαρύνοντας αιφνίδια το κλίμα.

Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη φάση, πέραν των ξένων, είναι η στάση που θα τηρήσουν από τούδε και στο εξής οι μόνοι διαθέτοντες ρευστότητα, δηλαδή οι εγχώριοι θεσμικοί. Δεδομένου ότι τα διαθέσιμα του Ταμείου, περίπου 40 δισ. δρχ., τοποθετήθηκαν και με την επόμενη ”φουρνιά” να αναμένεται να εισρεύσει όχι νωρίτερα από τις αρχές Ιουνίου, θεσμικοί ή ξένοι θα μπορούσαν να αντιστρέψουν και πάλι την τάση.

Οι τελευταίοι μάλλον ασχολούνται ελάχιστα με τη χώρα μας, προχωρώντας μάλιστα και σε περιορισμένες ρευστοποιήσεις, για τη δε πλειονότητα των εγχώριων θεσμικών, τα αποτελέσματα της στρατηγικής τους είναι λίγο πολύ γνωστά.

Βραχυπρόθεσμα, εκτιμάται ότι, θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο βαθμός συσχέτισης του ΧΑΑ με τις ξένες αγορές, ειδικότερα τη Νέα Υόρκη, συναρτώντας σε μεγάλο βαθμό τις όποιες διακυμάνσεις με την πορεία τους. Προφανώς η κάθε αφορμή που θα δίνεται από το εξωτερικό, θα τυχαίνει ανάλογης εκμετάλλευσης στις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τον FTSE 20, χαμηλότερα κινείται και η μετοχή της Alpha, υπερισχύουν οι ”πωλητές” στην Ιντρακόμ, συνεχίζουν να κατοχυρώνουν κέρδη στην Εθνική, ισχυρότερες οι πιέσεις στις Επιχειρήσεις Αττικής, ηπιότερα στη ΔΕΗ και τα ΣΜΕ να παραμένουν σε ”πτωτικό περιθώριο”.

Επόμενο, βραχυπρόθεσμο, στοίχημα της αγοράς συνεκτιμώμενης της συγκυρίας στις διεθνείς αγορές, τα δύο σχετικά πιο πρόσφατα ”σημεία αναφοράς” για τη Σοφοκλέους, δηλαδή οι 2.320 και 2.3825 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v