Ελεγχόμενη διόρθωση στο ΧΑΑ

Εάν διατηρηθεί και στο υπόλοιπο της συνεδρίασης ο χαμηλός τζίρος και η προσεκτική ρευστοποίηση θέσεων σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, θα δίνεται το πρώτο τεχνικά θετικό στοιχείο για την πορεία της Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν διατηρηθεί και στο υπόλοιπο της συνεδρίασης ο χαμηλός τζίρος και η προσεκτική ρευστοποίηση θέσεων μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, θα δίνεται το πρώτο τεχνικά θετικό στοιχείο.

Ούτως ή άλλως, μετά τις 13:30 η κίνηση του Γενικού Δείκτη από τις 2.339 μονάδες προς τις 2.348 μονάδες πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή, ”τεχνικότητα” και προφανή την προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω το κλίμα.

Ανάλογη φροντίδα διαπιστώνεται και στην πορεία του FTSE 20 που από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά αντιδρά προς τις 1.240 μονάδες. Μεγαλύτερες βέβαια οι απώλειες στη μεσαία (1,4%) και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (1,6%), ενδεικτικό της στάσης αποχής που τηρούν αρκετοί κυρίως ”βραχυπρόθεσμοι παίκτες”.

Επειδή όμως οι καιροί είναι... πονηροί θα πρέπει να αναφερθεί πως τις τελευταίες ημέρες, διάφορα παράδοξα έχουν καταγγελθεί από επενδυτές και ανθρώπους της αγοράς, με αρκετά επιεική τρόπο.

Ενδεικτικά, λέγεται από πολλούς, πως ενώ την προηγούμενη Παρασκευή παρέχονταν ”αέρας” και προτρέπονταν να αγοράσουν ακόμα και blue chips, ενεργοί παίκτες, σχεδόν εκβιαστικά αρκετοί από αυτούς, υποχρεώθηκαν χθες σε εσπευσμένο κλείσιμο των ”θέσεων τους”.

Φημολογούνται και πολλά άλλα, διάφορα για τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων θεσμικών, οι οποίοι υποστηρίζεται ότι είχαν μείνει εκτός παιδιάς και θα είχαν κάθε εύλογο συμφέρον να δουν την αγορά χαμηλότερα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v