Κρίσιμη συνεδρίαση για τη ψυχολογία της αγοράς

Καθοριστική για το εάν θα συνεχιστεί η βελτίωση της ψυχολογίας και η συνέχιση της τάσης ενδέχεται να αποδειχθεί η σημερινή συνεδρίαση. Από τεχνικής πλευράς μεγάλη σημασία έχει εάν θα κλείσει άνω των 2320-2330 μονάδων.

Κρίσιμη συνεδρίαση για τη ψυχολογία της αγοράς
Η νευρικότητα στο εξωτερικό φάνηκε να επηρεάζει και τη Σοδφοκλέους που έχει ήδη συμπληρώσει δύο καθαρά διορθωτικές συνεδριάσεις. Το ζητούμενο σήμερα είναι να έχουμε τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης, με θετική συμπεριφορά προς το κλείσιμο της συνεδριάσης και εν πάση περιπτώσει με παραμονή του Γ.Δ. σε επίπεδα υψηλότερα των 2320-2330 μονάδων.

Οι τεχνικοί δείκτες δείχνουν οτι η Σοφοκλέους είναι έτοιμη να αντιδράσει και πάλι. Εν τούτοις, χθές υπήρξαν σημάδια ”κόπωσης” στη ψυχολογία των επενδυτών, τα οποία άν ενταθούν ενδέχεται να ανατρέψουν τις εξελίξεις.

Εως στιγμής τα δημοσιευμένα εταιρικά αποτελέσματα δείχνουν να ευνοούν την αγορά, καθώς οι μεγάλες εταιρίες (Cosmote, 3E, ΔΕΗ ) έχουν ικανοποιήσει τους αναλυτές,ενω ακόμη και στη περίπτωση της Panafon, η ”κόπωση” έχει σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί.

Δεν μπορεί να αγνοηθεί πάντως το γεγονός οτι οι βασικοί δείκτες επηρεάζονται πολύ από τις τραπεζικές μετοχές, οι οποίες σε αυτή τη φάση δεν φαίνονται ικανές να σηκώσουν το βάρος μιας ανόδου σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα.

Γ. Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v