Διολίσθηση άνευ μεγάλων αντιστάσεων (update)

Οι πιέσεις σε ΟΤΕ (-1,98%), Alpha (-1,01%) Πειραιώς (1,69%) διαμορφώνουν το αρνητικό κλίμα στο ΧΑΑ, που υποχωρεί κάτω από τις 2.330 μονάδες. Η σχέση ανοδικών προς πτωτικές κλείνει συντριπτικά υπέρ των δεύτερων (45/276).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τις μέχρι στιγμής συναλλαγές, μετοχών που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν κυρίως θεσμικοί, φαίνεται πως ουδεμία αντίδραση υπάρχει.

Αφήνεται κατά συνέπεια, με συναλλαγές 30 εκατ. ευρώ, που παραπέμπουν σε τζίρο σήμερα χαμηλότερο και του χθεσινού, να υποχωρήσει χαμηλότερα η αγορά με τους ισχυρούς να αδιαφορούν για την περαιτέρω επιδείνωση του εύθραυστου και μετά χίλια ζόρια θετικού κλίματος. Άξιοι!

Αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν οι ισχυροί θέλουν και ρευστό βρίσκεται και συναλλαγές γίνονται και η άνοδος έρχεται. Τώρα όμως, μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των διαθεσίμων του ΤΑΠ – ΟΤΕ, επιβεβαιώνεται πως η πλειονότητα των εγχώριων θεσμικών αφενός μεν είχε χάσει την πρόσφατη άνοδο, αφετέρου θα εξυπηρετείτο από ενδεχόμενη υποχώρηση χαμηλότερα.

Τους ενδιαφέρει να ”ψωνίσουν φθηνά” και να μην κατηγορηθούν ότι τα αποτελέσματα της διαχείρισής τους είναι αυτά τα απογοητευτικά που εμφανίζουν τα τελευταία δύο χρόνια. Σπασμωδικές κινήσεις από επενδυτικά σχήματα δεν θα πρέπει να αναμένονται, ενώ αντιδρούν μεμονωμένες περιπτώσεις όπου υπάρχει ανάλογη επιχειρηματική στήριξη και είδηση.

Μετοχές όπως οι ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ, Π&Κ, για παράδειγμα, είναι οι μόνες που ανθίστανται στη σημερινή συνεδρίαση. Τεχνικά επιμένουμε ότι πέριξ των 2.320 μονάδων, έχει διαμορφωθεί μια ανθεκτική περιοχή στήριξης που θα έπρεπε όπως και οι 2.280 μονάδες να διαφυλαχθούν από τους... κρατούντες ως ”κόρη οφθαλμού”.

Η ψυχολογία και το κλίμα είναι στα χέρια τους και οι αποφάσεις τους θα κρίνουν τη στάση όλων ημών των μικροεπενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v