Υποστήριξη με... έργα θέλει η Σοφοκλέους

Η διολίσθηση της Σοφοκλέους δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, εφόσον η αγορά υποστηριχθεί άμεσα με συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής πολιτικής, που πρωτίστως θα βελτιώσουν άμεσα την ψυχολογία. Άκρως θετικό σημείο, η μειώση του τζίρου στις πτωτικές συνεδριάσεις.

Υποστήριξη με... έργα θέλει η Σοφοκλέους
Για μία ακόμη φορά, η διόρθωση της Σοφοκλέους φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα που διατηρούνται ”εν ισχύ” στην ελληνική οικονομία και τα οποία κάποιοι τείνουν προσωρινά να παραμερίσουν κάθε φορά που η Σοφοκλέους κινείται ανοδικά.

Το γεγονός οτι η τελευταία ανοδική προσπάθεια σταμάτησε στις 2405 μονάδες δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους περισσότερους αναλυτές. Κάπου εκεί ή και λίγο υψηλότερα είχαν τοποθετήσει τα όρια της ανάκαμψης.

Αντίστοιχα, μία διολίσθηση προς τις 2270 ή ακόμη και τις 2230 μονάδες (σημείο ιδιαίτερα ισχυρής στήριξης) δεν πρόκειται να ανατρέψει τη διαφαινόμενη, εδώ και αρκετό διάστημα, αλλαγή τάσης, πράγμα που προκύπτει και από τη συνεχή μείωση τζίρου στις πτωτικές συνεδριάσεις. Αρκεί να υπάρχει υποστήριξη από τις εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον.

Προφανώς άλλωστε δεν ήταν απαραίτητο να ειπωθεί χθες από τα χείλη υψηλά ιστάμενων τραπεζικών παραγόντων οτι ”κλειδί” για την ενίσχυση της Σοφοκλέους είναι η ενδυνάμωση της οικονομίας. Στο βάθος, ελάχιστοι εξακολουθούν να αγνοούν οτι χωρίς αλλαγές στις οικονομικές εξελίξεις, οποιαδήποτε άνοδος θα είναι προάγγελος μιας νέας πτώσης.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης στο φορολογικό, στις ιδιωτικοποιήσεις και στα εργασιακά θέματα θα πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές, ώστε κατά κύριο λόγο να μειωθεί το ”χάσμα” της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το εξωτερικό.

Και πάλι όμως δεν θα πρέπει να περιμένουμε έντονα ανοδικές τάσεις σε μία αγορά που έχει σωρεία ανοικτών πληγών (εγκλωβισμένοι, μετοχοδάνεια, έλλειψη ρευστότητας και εμπορευσιμότητας) να ξεπεράσει.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v