”Βλέπει” πάλι τις 2.300 η αγορά

Τεχνικά επιβεβλημένη κρίνεται η αντίδραση από τα χαμηλά των 2.280 μονάδων με αύξηση συναλλαγών σε δεικτοβαρείς μετοχές (Εθνική, ΟΤΕ), οι οποίες κινούνται ανοδικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τεχνικά επιβεβλημένη η μέχρι στιγμής αντίδραση, από τα ”χαμηλά” των 2.280 μονάδων με αύξηση συναλλαγών σε επιμέρους δεικτοβαρείς μετοχές.

Διαπιστώνεται πως –κατ’ αρχήν- υπάρχει διάθεση από τη πλευρά των ισχυρών τραπεζικών ”παικτών” να κρατηθεί ένα κομμάτι της αγοράς στο ”ύψος” του. Το ζητούμενο είναι η προσπάθεια αυτή να έχει συνέχεια και διατηρησιμότητα.

Είναι ενθαρρυντικό πως στην περίπτωση της Εθνικής για παράδειγμα ο ξένος που ”τσιμπολογούσε” χθες στα 22,40 ευρώ, παραμένει ενεργός και σήμερα. Θετικό είναι που η μετοχή του ΟΤΕ στα 17,5 ευρώ ξεπερνά σχετικά αλώβητη μέχρι στιγμής τις συνέπειες της δραματικής μείωσης των αποτελεσμάτων της Vodafone.

Παράλληλα, η αυξημένη εμπορευσιμότητα – συναλλακτικότητα συγκεκριμένων μετοχών, αγαπημένων επιλογών συγκεκριμένων επενδυτικών σχημάτων, επιβεβαιώνει αν μη τι άλλο την επαναδραστηριοποίησή τους σε αυτή τη φάση.

Για την επόμενη ώρα έχει ιδιαίτερη σημασία να εδραιωθεί η πεποίθηση πως οι 2.280 μονάδες μπορούν να αποτελέσουν μια βάση για την αγορά και στα επίπεδα αυτά να ενταθούν οι αγορές σε επιμέρους τίτλους του FTSE 20.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να περάσει το μήνυμα στην αγορά, τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank, ότι δεν επιθυμούν την περαιτέρω απαξίωσή της και πως έχουν τη δύναμη και τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν πυροσβεστικά όποτε αυτό χρειάζεται.

Τα αποτελέσματα τριμήνου, ήταν αναμενόμενο πως θα αποτελούσαν και αυτή τη φορά, βασικό κριτήριο επιλογής των λίγων υπομονετικών θεσμικών και αξιολόγησης των επενδυτικών επιλογών τους. Να σημειωθεί ότι και στην προηγούμενη φάση ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, η αγορά είχε ”δοκιμασθεί” ανάλογα με κάποιες μετοχές εταιριών να βγαίνουν ενισχυμένες, τις περισσότερες όμως, να κινούνται σημαντικά χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v