Καλοδεχούμενη, (αλλά δεν πείθει) η αντίδραση

Ως τεχνική κίνηση, βασισμένη σε ”ανακύκλωση ρευστότητας”, κρίνεται η σημερινή αντίδραση στη Σοφοκλέους, ενώ παραμένει ζητούμενο η συσσώρευση δυνάμεων στις τρέχουσες αποτιμήσεις, ώστε η αγορά να κινηθεί εκ νέου προς τις 2.350 μονάδες.

Αντίδραση που δεν ”πείθει” η σημερινή στη Σοφοκλέους, καθώς ναι μεν υπήρξε επαρκής απορρόφηση της προσφοράς στα χαμηλά των 2.290 μονάδων, εν τούτοις η κίνηση του Δείκτη κατά το τελευταίο δίωρο των συναλλαγών δεν δημιουργεί την πεποίθηση ότι είχαμε να κάνουμε με οτιδήποτε περισσότερο από μια τεχνική κίνηση, βασισμένη σε ”ανακύκλωση” ρευστότητας.

Εξάλλου, ο τζίρος των 84 εκ. ευρώ, εάν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι 9,3 εκ. αυτού αφορούν συναλλαγές προσυμφωνημένων πακέτων, δεν είναι σημαντικά ενισχυμένος σε σχέση με χθες, ενώ ούτε η Περιφέρεια έδειξε επαρκή σημάδια ανάκαμψης.

Υπάρχουν φυσικά και θετικά σημεία αναφοράς, όπως το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει πάνω από το επίπεδο των 2.300 μονάδων, και δη στις 2.302,83 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 0,19%.

Τεχνικά, η εξέλιξη αυτή δεν μεταβάλλει τη βραχυχρόνια τάση, ωστόσο δίνει τη δυνατότητα στο να πιστέψει μερίδα της αγοράς ότι η δημιουργία βάσης μπορεί να συντελεστεί στις τρέχουσες αποτιμήσεις, με το trading range να προσδιορίζεται στο εύρος των 2.300-2.400 μονάδων, αντί του εύρους 2.270-2.370 μονάδων, που χθες πρόβαλλε ως το επικρατέστερο σενάριο.

Θετικό επίσης το γεγονός ότι η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε οριακά υπέρ των πρώτων, εν τούτοις η εικόνα είναι εν μέρει πλασματική, δεδομένου ότι μόλις 14 μετοχές κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα του 3%, με τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων να έχει ενισχυθεί σε ποσοστό 0,1-1% σε σχέση με τις χθεσινές τιμές στο κλείσιμο.

”Αδύναμος κρίκος” για άλλη μια συνεδρίαση οι τηλεπικοινωνίες, αφενός καθότι ο ΟΤΕ δεν μπόρεσε να κρατήσει τα πρωινά του κέρδη, κλείνοντας αμετάβλητος, ενώ η Cosmote συνέχισε την υποχώρηση. Ικανοποιητική η κίνηση της Panafon-Vodafone, δικαιολογείται όμως από τα ενδοσυνεδριακά κέρδη 7,2% που κατέγραφε η μετοχή της μητρικής (Vodafone Group Ltd.) στο Λονδίνο.

Αυτό που ζητείται τώρα είναι η συσσώρευση δυνάμεων στις τρέχουσες αποτιμήσεις, το ενδεχόμενο μιας κίνησης προς τις 2.350 κατά το δεύτερο ήμισυ της εβδομάδας είναι ορατό, πολύ περισσότερο δε αν έχουμε νέο γύρω αγορών με βάση το Τ+3, ωστόσο μεσοπρόθεσμα ακόμα δεν μπορούμε να φανούμε αισιόδοξοι, ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας την αγελαία συμπεριφορά στη προσέγγιση των 2.400 μονάδων και το συνωστισμό στη θύρα εξόδου που αυτή προκάλεσε.

Χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσαν οι εταιρίες Ασπίς Πρόνοια και Rainbow Computer.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα στην Panafon (συνολικά 290.000 τεμάχια στην τιμή των 5,56 ευρώ), ένα πακέτο στην Εθνική Τράπεζα (1.350 τεμάχια στην τιμή των 22,64 ευρώ), ένα πακέτο στην Εμπορική (380 τεμάχια στην τιμή των 26,36 ευρώ), ένα πακέτο στη θεμελιοδομή (131.000 τεμάχια στην τιμή των 4,68 ευρώ) κι ένα πακέτο στην Coca Cola 3E (40.000 τεμάχια στην τιμή των 16,38 ευρώ).

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν 7 πακέτα στη Γρηγόρης (συνολικά 512.000 τεμάχια στην τιμή των 12,6 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v