Διακύμανση σε καθορισμένο εύρος

Χαμηλότερα υποχωρεί η αγορά, μετά την αρχική ανοδική αντίδραση που απλά επιβεβαίωσε το τρέχον εύρος διακύμανσης. Ζητούμενο παραμένει η σταθεροποίηση και συσσώρευση μεταξύ 2.280 – 2.320 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την αρχικά ανοδική αντίδραση, που απλά επιβεβαίωσε το τρέχον εύρος διακύμανσης, υποχωρεί χαμηλότερα προς τις 2.290 μονάδες ο Δείκτης.

Το συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζει ενδιαφέρον μόνο από την άποψη ότι η προσέγγισή του χθες, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά συγκεκριμένων αγοραστών στη μετοχή για παράδειγμα της Εθνικής, της Eurobank αλλά και της Εμπορικής.

Ενδεχόμενη διάσπαση δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από το ότι η αγορά τώρα ή αργότερα, σήμερα ή σε κάποια επόμενη συνεδρίαση, πρέπει να κινηθεί προς τις 2.280 μονάδες.

Συγκριτικά περισσότερες οι συναλλαγές σήμερα σε επιμέρους μετοχές, με την Εθνική να έχει πραγματοποιήσει υπερδιπλάσιο τζίρο (40.000 τεμάχια), η Alpha 25.000, ενώ πιο περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον για τη μετοχή των ΟΤΕ, Cosmote. Υπερδιπλάσιες του ΟΤΕ οι συναλλαγές για τη μετοχή της Vodafone, ενώ στην Coca – Cola συνεχίζονται οι τοποθετήσεις θεσμικών (κυρίως δύο ξένων) στο εύρος των 16,25 – 16,45 ευρώ.

Συνεχίζοντας την από χθες ”δραστήριά” της πορεία, η Κλωνατέξ, με περίπου μισό εκατομμύριο μετοχές, κερδίζει περίπου 2,2% με τιμή στα 3,8 ευρώ. Η μετοχή της Hyatt εμφανίζει συναλλαγές, που κυμαίνονται στο μέσο ημερήσιο όρο, με τιμή στα 5,6 ευρώ.

Μετοχές με τη μεγαλύτερη απόδοση εμφανίζονται μέχρι στιγμής οι Κατσέλις, Παπαφίλη, Ξιφίας και Ξυλεμπορία Προνομιούχες, Τεχνική Εταιρεία Βόλου, Χατζηκρανιώτης, Σαραντόπουλος, Ιπποτούρ, Βαράγκης, Παϊρης και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ βρίσκεται σε διακύμανση κατά 1,2% χαμηλότερα, στα 8,3 ευρώ με συναλλαγές μόλις 6.500 τεμαχίων (την πρώτη ώρα). Η πορεία που ακολουθεί η μετοχή από τα ”υψηλά” της και προδιαγεγραμμένη είναι, και έγκαιρα έχει επισημανθεί.

Για τη συνέχεια, θα απαιτηθεί διπλάσιος αριθμός αγοραστών για να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 5,5 ευρώ η μετοχή της Vodafone, ενώ με σαφώς μικρότερη ζήτηση ο ΟΤΕ μπορεί να κινηθεί προς τα 17,6 ευρώ. Εάν η μετοχή της Εθνικής σταθεροποιηθεί μεταξύ 22,4 – 22,5 ευρώ και της Eurobank στα 14,10 ευρώ, ο μεν FTSE 20 μπορεί να ”κρατήσει” τις 1.220 μονάδες, ο δε Γενικός να κινηθεί έστω και οριακά υψηλότερα των 2.300 μονάδων. Σε αυτή τη φάση, τονίζεται για μια ακόμη φορά, ζητούμενο είναι η διασφάλιση της σταθεροποίησης και η συσσώρευση της αγοράς στο εύρος 2.280 – 2.320.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v