Ενδιαφέρον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Το ενδεχόμενο σταθεροποίησης της αγοράς στο εύρος των 2.280 - 2.320 μονάδων και η ανάσχεση των πιέσεων σε ”βαριά χαρτιά” επιτρέπει σε επενδυτικά σχήματα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποίηση, συσσώρευση που θα μπορούσε να επιτρέψει κάποιες επιμέρους κινήσεις στη μεσαία κεφαλαιοποίηση κερδίζουν σταθερά έδαφος. Ενισχύεται η εκτίμηση ότι η αγορά μπορεί να ισορροπήσει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών μεταξύ 2.280 – 2.320, με ορισμένες μετοχές να λειτουργούν -εκ περιτροπής- εξισορροπητικά για τη διακύμανση του Δείκτη.

Όσο κερδίζει έδαφος η συγκεκριμένη... τακτική θα πληθαίνουν οι μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπου και περισσότεροι αγοραστές θα εμφανίζονται και κάποιες πρώτες δειλές αντιδράσεις θα προκύπτουν.

Μια πρώτη ματιά μεταξύ των μετοχών που καταγράφουν κέρδη (155 τον αριθμό) και αυτών που εμφανίζουν την υψηλότερη εμπορευσιμότητα, επιβεβαιώνει την τελευταία εκτίμηση. Το ενθαρρυντικό είναι πως εμφανίζουν σταθερή, αν όχι ήπια ανοδική, τάση μετοχές εταιριών μεσαίας – υψηλότερης κεφαλαιοποίησης όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στις Hyatt, Επιχειρήσεις Αττικής, Ιντραλότ, αλλά και συνήθως ”δραστήριους” τίτλους της μεσαίας – χαμηλότερης κατηγορίας.

Το 3% - 4% και των δύο μετοχών της Κλωνατέξ, η εμπορευσιμότητα και σήμερα της Axon, η αντίδραση συγκεκριμένων τίτλων συμβάλλει στην ενίσχυση ενός κλίματος συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Μετοχές εταιριών όπως ΜΕΑΓΑ, Κούμπας, Ridenco, Sanyo, Space, Spider, Compucon, ΤΕΒ κ.α. με συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές από ό,τι ο μέσος ημερήσιος της τελευταίας εβδομάδας, κινούνται ανοδικά. Κέρδη βέβαια εμφανίζουν και μετοχές εταιριών με καλά αποτελέσματα τριμήνου (Άκτωρ, Folli-Follie, ΕΛ.ΤΕΧ κ.α.),επίσης θετικό στοιχείο χρήσιμο για τη συνέχεια.

Για την επόμενη ώρα η αγορά θα μπορούσε σταδιακά, μέσω –σε αυτή τη φάση- της υγιούς μεσαίας κεφαλαιοποίησης, να κατοχυρώσει τις 2.300 μονάδες και να κινηθεί προς το υψηλότερο σημείο του εύρους διακύμανσης, δηλαδή τις 2.320 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v