Ελλειψη δυνάμεων στη Σοφοκλέους

Ολοένα και πιο αδύναμη εμφανίζεται η αγορά, καθώς οι εξωγενείς παράγοντες δημιουργούν αβεβαιότητα που με τη σειρά της ενισχύεται από την προϋπάρχουσα εύθραυστη ψυχολογία των επενδυτών. Παραμένει η εκτίμηση για διόρθωση προς την περιοχή των 2270-2230 μονάδων.

Ελλειψη δυνάμεων στη Σοφοκλέους
Η μέχρι τώρα συμπεριφορά της Σοφοκλέους, σε συνδυασμό και με την κίνηση των ξένων αγορών, δεν έχει μεταβάλλει τις εκτιμήσεις αρκετών αναλυτών για διολίσθηση της αγοράς προς τις 2270 και εν συνεχεία, ενδεχομένως, προς τις 2230 μονάδες.

Σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης, αναμένονται τα αποτελέσματα του ΟΤΕ (που προεξοφλούνται θετικά για την πορεία της μετοχής), ενώ αύριο, όπως διεφάνη, θα είναι κρίσιμη ημέρα για την υπόθεση του Σκαραμαγκά, που δείχνει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Το κλίμα δε βοηθάει και η συνεχιζόμενη έντονη πολιτική αντιπαράθεση (τελευταίο δείγμα η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή), ενώ καθοριστική για την πορεία της Σοφοκλέους είναι η νευρικότητα στις ξένες αγορές με επίκεντρο τις ΗΠΑ.

Η αποδυνάμωση του δολαρίου και η ενίσχυση του χρυσού συνεχίζονται, δημιουργώντας νέες τάσεις στη διεθνή μετακίνηση των κεφαλαίων, με δυσμενή προς το παρόν επίδραση στις τιμές των αμερικανικών (και εν συνεχεία πιθανώς και των ευρωπαϊκών) μετοχών.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η μεταβολή που ενδέχεται να επέλθει εκ νέου στην ψυχολογία των επενδυτών της Σοφοκλέους, εάν η κυβέρνηση δεν κινηθεί με ταχύτητα σε ορισμένες αποφάσεις που θα δείξουν οτι η ”νέα οικονομική πολιτική” που εξήγγειλε ο κ. Χριστοδουλάκης έχει πραγματική υπόσταση.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v