Τα ”όρια” κίνησης της Σοφοκλέους

Σε στενή συνάρτηση με την ”νευρική” πορεία των ξένων αγορών αναμένεται να κινηθεί και αυτή την εβδομάδα η Σοφοκλέους. Τα όρια κίνησης του Γενικού Δείκτη τοποθετούνται μεταξύ 2330-50 και 2230 μονάδων. Ποιες μετοχές και κλάδοι ευνοούνται.

Τα ”όρια” κίνησης της Σοφοκλέους
Τα μάλλον θετικά νέα από το μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και η ολοκλήρωση της δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων για το α΄τρίμηνο θα διαμορφώσουν το κλίμα για της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας και του μήνα.

Εφόσον ο τραπεζικός κλάδος συνεχίσει να ”στηρίζεται” από τα σενάρια για νέες αλλαγες στο ”τοπίο” των μεγάλων τραπεζών, (παρά τη διάψευση του κ. Κωστόπουλου) θετικές προοπτικές διαφαίνονται για τις μετοχές που απέκτησαν μεγαλύτερη βαρύτητα στο δείκτη MSCI Greece, για τη ΔΕΗ που εισήλθε στο δείκτη, αλλά και για τους κλάδους που σύμφωνα με τα αποτελέσματα του α΄τριμήνου, διατηρούν υψηλά ποσοστά ανάπτυξης.

Στους κλάδους αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα τυχερά παιχνίδια και οι κατασκευές, καθώς επίσης και ορισμένες εταιρίες τροφίμων με ”ναυαρχίδα” την Coca Cola 3E. Θετικές σύμφωνα με σειρά εκθέσεων ξένων αναλυτών εμφανίζονται και οι προοπτικές του ΟΤΕ , κατόπιν και των αποτελεσμάτων του για το τρίμηνο.

Το σημαντικότερο όμως είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες πράξεις σε σχέση με την ”νέα οικονομική πολιτική” της κυβέρνησης που θα δείξουν οτι αλλάζει το κλίμα στην οικονομία. Εαν δεν συμβεί αυτό και δεν υπάρξουν ορατά αποτελέσματα στους μακροοικονομικούς δείκτες (με θετικές συνέπειες και για τα κέρδη των επιχειρήσεων τα επόμενα τρίμηνα) το ”ταβάνι” για τη Σοφοκλέους φαίνεται πώς είναι πολύ κοντά, αφου προσδιορίζεται στις 2400-2500 μονάδες.

Σημειωτέον οτι ορισμένοι αναλυτές θεωρούν τώρα πιθανή (υπό προυποθέσεις) την επαναπροσέγγιση των 2330-2350 μονάδων, στο αμέσως προσεχές διάστημα και εν συνεχεία μια διόρθωση που θα φέρει πάλι την αγορά στη περιοχή των 2230-2250 μονάδων.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v