Καλοί οιωνοί για τη νέα εβδομάδα

Κλάδοι, όπως οι κατασκευές και πληροφορική, αναμένεται να συντηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην επόμενη εβδομάδα. Στα συν η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, η αντίδραση της μετοχής της Εμπορικής και η ολοκλήρωση των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τέλος όλα καλά, για την εβδομάδα που ξεκίνησε με άσχημες προϋποθέσεις, συνέχισε με τις χειρότερες και έκλεισε με αντίδραση προς τις 2.300 μονάδες.

Επί μέρους κινήσεις σε επιχειρηματικό και τεχνικό επίπεδο δημιούργησαν μια ”αγοραστική δυναμική” σε πλήθος μετοχών από κάθε κλάδο και κατηγορία.

Από τη μία πλευρά οι εξελίξεις στην υπόθεση Σκαραμαγκά που λύνει τα χέρια των κρατούντων και για τα ΕΛΠΕ, με την ”Πάρνηθα” και τα ΕΤΑ να στέκονται αρωγοί στην ανοδική αντίδραση.

Από την άλλη, η αναδιάρθρωση της τελευταίας στιγμής, κυρίως ξένων, θέσεων τους σε μετοχές του MSCI, δημιούργησε τάση και κλίμα σε συγκεκριμένα ”χαρτιά”. Το σημαντικό είναι, πως με φήμες, παρά τα ήξεις αφίξεις, από το μέτωπο των μετοχοποιήσεων, ο γενικός δείκτης κινήθηκε όλο τον Μάιο μεταξύ 2.250 – 2.415 μονάδων.

Το ενθαρρυντικό της τελευταίας συνεδρίασης ήταν αναμφίβολα ο υψηλός τζίρος, που μένει να αποδειχτεί στη συνεδρίαση Τρίτης – Τετάρτης με ποιον χρονικό ορίζοντα έχουν γίνει. Το σημαντικό είναι ότι αποφεύχθηκαν έστω και στο παρά πέντε τα χειρότερα, πως οι μισές συναλλαγές στη μετοχή της Alpha έγιναν σε υψηλές τιμές, μετά τη διάψευση και κόντρα στην προσπάθεια να τιθασευτεί η μετοχή.

Τα όσα διαδραματίζονται με επίκεντρο την Alpha από πέρσι το καλοκαίρι την καθιστούν εκ των πραγμάτων τον πιο ευάλωτο τραπεζικό εταίρο, που αργά ή γρήγορα θα βρει τον στρατηγικό του σύμμαχο.

Κλάδοι με ισχυρή τάση, δηλαδή οι κατασκευές, λιγότερο η πληροφορική, μπορούν να συντηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκριτικό πλεονέκτημα η αντίδραση της μετοχής της Εμπορικής, που κάλυψε μέρος του μερίσματος και η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου από όλες τις εισηγμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v