Αλλαγή σκηνικού στη Σοφοκλέους

Μια σειρά εξελίξεων, όπως τα ”κτυπήματα” μέσω προσφορών για το Καζίνο της Πάρνηθας, αλλά και η δήλωση Τσοχατζόπουλου ότι σήμερα κλείνει η υπόθεση με Σκαραμαγκά σε συνδυασμό με την αναβίωση των φημών για Εθνική - Αlpha, αλλάζουν θετικά το σκηνικό στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε πλήρη αλλαγή του σκηνικού οδηγούν μια σειρά εξελίξεων και φημών. Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι ο Δείκτης αντέδρασε προς τις 2.280 μονάδες αποτελεί από μόνη της θετική ένδειξη.

Το ότι η επιθετική αυτή κίνηση εκδηλώνεται κυρίως μέσω συγκεκριμένων τραπεζικών τίτλων, της Εθνικής και της Alpha, είναι δύο φορές θετική εξέλιξη. Σε συνδυασμό με μια σειρά επιμέρους θεμάτων, από τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Πάρνηθας, μέχρι την αύξηση κεφαλαίου της Κλωνατέξ, υποχρεώνονται σε ταχύτατη αναδίπλωση των υποτιμητικών τους θέσεων, οι ”παίκτες” στα Παράγωγα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προχωρήσουν για να καλύψουν τις θέσεις τους, σε αγορές μετοχών του Δείκτη FTSE 20, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν από το ενδεχόμενο να έχουν βάση οι φήμες για εξελίξεις στις τράπεζες.

Είναι γνωστό πως στα γραφεία αρκετών και μάλιστα ιδιαίτερα ισχυρών χρηματιστηριακών, κυκλοφορούσαν έντονα χθες το βράδυ εκ νέου φήμες για Εθνική – Alpha. Το μόνο σίγουρο είναι πως στα χέρια τεσσάρων – πέντε ισχυρών χρηματιστών, υπήρχαν ισχυρότατες εντολές αγοράς των δύο συγκεκριμένων μετοχών, γεγονός που επέτεινε την σεναριολογία και δημιούργησε συγκρατημένη αισιοδοξία.

Εάν μάλιστα ”κλείσει” και ο... Σκαραμαγκάς, δρομολογείται άμεσα η επόμενη φάση για τα... ΕΛΠΕ. Αναμφίβολα θετική εξέλιξη που σε συνδυασμό με την οριστική, σήμερα, κατοχύρωση της Πάρνηθας, επαναφέρει τον Δείκτη στο γνωστό μας και ”λατρεμένο” εύρος 2.280 – 2.320 μονάδων.

Η συγκυρία, και στις διεθνείς αγορές είναι ευνοϊκή, μπορεί να σταθεί αρωγός σε μια, έστω τεχνικής φύσεως, αντίδραση του Δείκτη προς ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v