Τα ΣΜΕ πιέζουν χαμηλότερα την αγορά

Με ελάχιστες συναλλαγές υποχωρούν χαμηλότερα οι τιμές συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών, προκειμένου να ρευστοποιηθούν προς τις 1.200 μονάδες τα συμβόλαια του FTSE 20. Ζητούμενο για τη συνέχεια η αντίδραση του δείκτη, έστω και οριακά, υψηλότερα των 2.280 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η συνήθης κίνηση των τελευταίων εβδομάδων που μέχρι στιγμής βρίσκεται σε εξέλιξη επιβεβαιώνει απλά τον κανόνα. Πτωτικά η αγορά τις πρώτες δύο τρείς συνεδριάσεις της εβδομάδας, αντίδραση και σταθεροποίηση στις επόμενες δύο.

Αποτέλεσμα η σταθεροποίηση της αγοράς, εδώ και ένα μήνα στο εύρος των 2.250- 2.350 με ελάχιστες εξάρσεις. Έτσι και σήμερα με ελάχιστες συναλλαγές, όπως από την αρχή είχε διαφανεί, προσαρμόζονται χαμηλότερα οι τιμές συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών, προκειμένου να ρευστοποιηθούν προς τις 1.200 μονάδες τα συμόλαια του FTSE 20. Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή της Εθνικής με εμποιρευσιμότητα μόλις 50.000 τεμμαχίων, υποχωρεί μέχρι και 2,7% χαμηλότερα.

Μεμονωμένες οι περιπτώσεις μετοχών που αντιδρούν ανοδικά (Aξων, Ντιονίκ, ΔΟΛ, Hyatt, Ευρωφάρμα, Hellas Can, Εlmec, Μπενρουμπή, Λάμψα κ.ά) που κατά κύριο λόγο υποστηρίζονται είτε από καλά αποτελέσματα τριμήνου είτε από επιχειρηματική κίνηση.

Ζητούμενο για τη συνέχεια η αντίδραση του δείκτη έστω και οριακά υψηλότερα των 2.280 μονάδων, καθώς το σύνολο των συναλλαγών υπολογίζεται ότι θα προσεγγίσει σήμερα τα 100 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v