Επιλογές από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Στα επίπεδα των 2.300 μονάδων κινείται η αγορά, όπου τις απώλειες των τραπεζών αντισταθμίζουν οι τηλεπικοινωνίες, ενώ ένα σημαντικό τμήμα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινείται αυτόνομα και θετικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι διακυμάνσεις μπορεί να προσφέρουν τις αποδόσεις, για όσο ο Δείκτης παραμένει σε φάση συσσώρευσης στο γνώριμό μας εύρος.

Το θετικό είναι πως με τις τραπεζικές μετοχές λίγο χαμηλότερα, και με ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς μπορεί και αντιδρά αυτόνομα, μεμονωμένα.

Το γεγονός ότι οι μετοχές των Φουρλή και ΔΟΛ επανακτούν σημαντικό μέρος των ζημιών της Παρασκευής, το διαφαινόμενο ”κλείδωμα” της Hyatt και η εξ’ αντανακλάσεως άνοδος της Λάμψα, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Όπως αναμενόταν, ο ΜΚ 40 κινείται καλύτερα από τον FTSE 20, ενώ ο κλάδος αιχμής, των κατασκευαστικών δηλαδή, ”βλέπει” προς τις 1.200 μονάδες. Πάντως, την τιμητική τους σήμερα έχουν και δικαιολογημένα, μετοχές των κλάδων Εκδόσεων – Εκτυπώσεων, Τηλεόρασης – Ψυχαγωγίας.

Η μικρή υποχώρηση των τραπεζικών αντισταθμίζεται από την κατά 1,2% άνοδο της μετοχής του ΟΤΕ (1% προς τα 17,5 ευρώ) και της Cosmote προς τα 10,3 ευρώ.

Για τη συνέχεια ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση του Δείκτη μεταξύ 2.290 – 2.305 μονάδων, η περαιτέρω άμβλυνση των ούτως ή άλλως ελάχιστων πιέσεων σε Εθνική, Alpha και Eurobank και η σταθεροποίηση του ΜΚ 40 μεταξύ 256 – 260 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v