”Zήλεψε” τη... Σοφοκλέους η Wall Street

Κρίση αξιοπιστίας, επικράτηση των βραχυχρόνιων traders, ελάχιστη επίδραση από τη βελτίωση στα οικονομικά στοιχεία. Σας θυμίζουν τίποτα τα συμπτώματα στη Wall Street; Πώς διαμορφώνονται τα όρια κίνησης της Σοφοκλέους.

”Zήλεψε” τη... Σοφοκλέους η Wall Street
Τί συμβαίνει στις αμερικανικές αγορές; ”Εχουν αποκοπεί από τις πραγματικές εξελίξεις στην οικονομία” (!), απαντούσε χθες αναλυτής σε εκπομπή του Bloomberg, θυμίζοντάς μας παλιότερες δηλώσεις εγχώριων πολιτικών για τη Σοφοκλέους.

Ασχέτως αν έχει δίκιο ή όχι, το γεγονός παραμένει οτι κατά τη χθεσινή ημέρα, οι αγορές των ΗΠΑ έδειξαν οτι είναι ικανές να αλλάζουν πρόσημο κάθε μέρα, κάτι το οποίο άλλοι αναλυτές αποδίδουν στο έντονο trading από την πλευρά των Hedge Funds, ιδίως σε μετοχές τεχνολογίας.

Οι ιδιώτες επενδυτές, ανέφεραν οι ίδιοι αναλυτές, σε αυτή τη φάση απλά ..παρακολουθούν!

Το γεγονός παραμένει οτι υπάρχουν προσδοκίες περαιτέρω υποχώρησης της Wall σε χαμηλότερα επίπεδα, με πιθανό όριο, (όχι βέβαια μονομιάς) τα χαμηλά του περασμένου Σεπτεμβρίου, που κατεγράφησαν μετά το κτύπημα στους δίδυμους πύργους.

Οπως αντίθετα υπάρχουν και προσδοκίες άλλων ειδικών για επανάκαμψη της αγοράς μόλις βελτιωθεί το κλίμα σε σχέση με την μεγάλη κρίση αξιοπιστίας που πλήττει την αγορά κατόπιν των υποθέσεων Enron και Τyco.

Σε ότι αφορά στη Σοφοκλέους, οι προσδοκίες για τη συνέχιση της ανόδου υπό το φως και των εξελίξεων στις ξένες αγορές εμφανίζονται περιορισμένες, ενώ και η χθεσινή άνοδος δεν έδειξε να ”πείθει”. Τόσο εξαιτίας του χαμηλού τζίρου όσο και λόγω της σχέσης ανοδικών πτωτικών μετοχών λίγο πριν το κλείσιμο.

Πιθανότερο σενάριο για το επόμενο διάστημα, η νευρική κίνησης της αγοράς μεταξύ 2230-2350 μονάδων.

Γ. Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v