Στα βήματα των διεθνών αγορών το ΧΑΑ

Κατά πόδας ακολουθεί τις ανοδικές τάσεις των διεθνών αγορών η Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα να βρεθεί και πάλι πάνω από τις 2.300 μονάδες. Ζητούμενο η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των επιπέδων αυτών και την επόμενη ώρα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρείται το αγοραστικό, κυρίως βραχυπρόθεσμο, ενδιαφέρον σε μετοχές εταιριών τεχνολογίας –στα δύο κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- κάτι που επηρεάζει θετικά και την Σοφοκλέους.

Εντός του γνώριμού μας εύρους 2.280 – 2.320 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, επιδιώκεται να επιβεβαιώσει όσο το δυνατόν περισσότερες φορές την ασφάλεια της εν λόγω περιοχής. Η σταθεροποιούμενη κατάσταση, πάντως, έχει άμεσο αντίκτυπο στη συμπεριφορά επιμέρους μετοχών εταιριών κυρίως μεσαίας κεφαλαιοποίησης τουλάχιστον όπως μέχρι στιγμής καταγράφεται από τις διακυμάνσεις των βασικών δεικτών.

Περί το 0,5% τα κέρδη του SC 80, 0,53% του ΜΚ 40, ενώ στο προσκήνιο με 1,52% παραμένει και σήμερα λόγω Hyatt, ο δείκτης μετοχών εταιριών Ψυχαγωγίας. Σε σχέση περίπου 3/1 οι ανοδικές προς τις καθοδικές μετοχές, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφονται από τις ΑΤΕΜΚΕ, Παρνασσό, Κεράνη, Marfin Com, αλλά και τις Τιτάν, Στρίντζη, ΕΥΑΘ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ κ.α.

Για την επόμενη ώρα, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί τουλάχιστον για ακόμη μια φορά η ανθεκτικότητα των 2.300 μονάδων και να ενισχυθούν περαιτέρω οι τιμές μετοχών, όπως της Εθνικής Ασφαλιστικής, Κυριακίδη, Marfin Classic, Νέστος, Δέλτα-Singular, Vodafone, αλλά και Alfa Alfa Holdings, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, Παπαστράτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v