Υπό έλεγχο το εύρος 2.308 – 2.320 (update)

Σταθερά υψηλότερα των 2.300 μονάδων κινείται η αγορά με αιχμή τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών, πλην της Alpha Bank. Ισορροπία έχει διαμορφωθεί στη σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο 4/1 παραμένει η σχέση ανοδικών προς πτωτικών μετοχών, με τον FTSE 20 να κερδίζει ισόποσα το ποσοστό του Γενικού Δείκτη. Σταθερά υψηλότερα των 2.300 μονάδων η αγορά με όλους, πλην ενός, τους κλαδικούς δείκτες να αντιδρούν με μικρότερα ή μεγαλύτερα κέρδη.

Συμμετοχών με 1,99%, τσιμέντα με 1,79%, ψυχαγωγία με 1,6%, τηλεπικοινωνίες με 1,3%, κινούνται ανοδικά με την… ανοχή των τραπεζών (0,8%). Οι μέχρι στιγμής συναλλαγές παραμένουν χαμηλές, ίσως όμως αυτό να αποτελεί πλεονέκτημα της συγκεκριμένης κίνησης καθώς στην επόμενη ρευστοποίηση θέσεων η προσφορά θα μπορεί να απορροφηθεί ευκολότερα και με μικρότερη πίεση από ό,τι στην προηγούμενη αντίδραση.

Μετοχές εταιριών που για διάφορους και διαφορετικούς λόγους ευνοούνται βραχυπρόθεσμα παραμένουν μεταξύ των πλέον κερδισμένων. Χαρακτηριστική η περίπτωση των ΑΤΕΜΚΕ, ΟΛΘ, Plias, αλλά και Επιχειρήσεων Αττικής – Στρίντζη για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση, AXON, Unibrain, Νέστος, Olympic Catering κ.α.

Για την επόμενη ώρα θα μας ήταν αρκετή η σταθεροποίηση του Δείκτη μεταξύ 2.308 – 2.320 μονάδων προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να αντιστραφεί η τάση των τελευταίων 30 ημερών. Μέχρι τότε θα σημειωθεί ότι η αγορά αρκείται να κυμαίνεται μεταξύ 2.250 – 2.350 μονάδων, προσφέροντας τα όποια βραχυπρόθεσμα κέρδη μέσω των συχνών αλλεπάλληλων διακυμάνσεων επιμέρους δεικτών και εναλλαγής θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v