Στα βήματα των διεθνών αγορών

Με σημαντικές πιέσεις σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, που επεκτείνονται σε όλο το ταμπλό, η Σοφοκλέους ”βλέπει” τις 2.280 μονάδες. Ορισμένοι κάνουν λόγο για τεχνική διόρθωση στα βήματα των διεθνών αγορών, εκτιμώντας ότι για την επόμενη ώρα, δεν θα πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.275 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα χέρια επαγγελματιών και η Σοφοκλέους δεν μπορεί παρά να ακολουθεί αυστηρά τεχνική και σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη πορεία. Η αρχή της συνεδρίασης συνέβαλε στην κάλυψη του ”κενού” (όπως αυτό είχε διαμορφωθεί από το χθεσινό άνοιγμα) με περιορισμένη όμως προσφορά όπως τουλάχιστον φανερώνει ο τζίρος της πρώτης ώρας (15 εκατ. Ευρώ).

Οι μέχρι στιγμής ρευστοποιήσεις, απόλυτα συγχρονισμένες στο πλαίσιο του Τ+3, καθιστούν ευχερή την ”εξαέρωση” όσων είχαν τοποθετηθεί προς το κλείσιμο της Τρίτης, αρχές Τετάρτης. Αυτή η ομάδα ”παικτών” κερδίζει και από την αγορά μετοχών και από τα Παράγωγα.

Αναμενόμενο το κλείσιμο συμβολαίων στα χθεσινά ”υψηλά” και αντικατάστασή τους με ”πωλήσεις” και πάλι προς τις 1.180 μονάδες (χαμηλό επίπεδο τιμών του FTSE 20 την προηγούμενη Τρίτη).

Βέβαια, η συσσώρευση της αγοράς σε όλο και στενότερο εύρος διακύμανσης, κάτι που παρατηρείται διεθνώς, οδηγεί τα χρηματιστήρια σε σχηματισμούς ”τριγώνου”, εξέλιξη που τα φέρνει αντιμέτωπα με την πολυπόθητη εκτόνωση (είτε ανοδική, είτε πτωτική).

Πέριξ των 2.250 μονάδων επιχειρείται και από ισχυρούς παίκτες της Σοφοκλέους να στηθεί μια κοινής αποδοχής περιοχή στήριξης με ό,τι αυτό και εάν συνεπάγεται.

Για την επόμενη ώρα, δεν θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.275 μονάδων, και εν πάση περιπτώσει σε εκείνα τα επίπεδα τιμών θα πρέπει να περιμένουμε επανεμφάνιση των αγοραστών. Λίγες οι μετοχές που μέχρι στιγμής αντιδρούν θετικά, αρκετές όμως εκείνες που έχουν απόδοση καλύτερη από αυτήν του Δείκτη. Σε αυτές όπως δείχνουν και οι συναλλαγές, επιχειρείται να μεταφερθεί το κυρίως βραχυπρόθεσμο αγοραστικό ενδιαφέρον εκείνων που προεξοφλούν την επόμενη ανοδική αντίδραση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v