Αντεξε περισσότερο η Σοφοκλέους

Δεν μπόρεσε η Σοφοκλέους να αντισταθεί στις εξωγενείς πιέσεις, υποκύπτοντας ωστόσο, ”ευπρεπώς”, καθώς οι απώλειες του Γ.Δ. ήσαν χαμηλότερες των αντίστοιχων ευρωπαϊκών. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ. υποχώρησε κατά 0,07%, έναντι απωλειών 1,39% των τραπεζών.

Τρίτη και φαρμακερή για τη Σοφοκλέους, καθώς οι δύο ημέρες ανοδικής κίνησης της αγοράς τερματίστηκαν με αρκετά ”βίαιο” τρόπο, καθώς η Σοφοκλέους δεν μπόρεσε σε καμία των περιπτώσεων να αντισταθεί στις εξωγενείς πιέσεις, υποκύπτοντας ωστόσο ”ευπρεπώς”, αφού οι απώλειες που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης υπήρξαν και πάλι χαμηλότερες των αντίστοιχων στις βασικές Ευρωαγορές.

Δεν θα ήταν αβάσιμο να ισχυριστούμε ότι η αγορά σήμερα έδειξε κάποιες αντοχές, όπως και χθες άλλωστε, αφού η διόρθωση κάθε άλλο παρά καθολική υπήρξε, άποψη που υποστηρίζεται από το γεγονός ότι 55 μετοχές κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος.

Στον αντίποδα, και παρά την ενδοσυνεδριακή αντίδραση της τελευταίας ώρας, ο Γενικός Δείκτης δεν μπόρεσε να κλείσει πάνω από το επίπεδο των 2.300 μονάδων, αφού έκλεισε στις 2.295,93 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,02%, με συνέπεια η εν λόγω περιοχή να εκτιμάται πλέον ότι παρέχει αντίσταση στο Γενικό Δείκτη, ενώ θετικά κρίνεται η εύρεση στήριξης στο κατώτατο σημείο του range των 2.280-2.320 μονάδων.

Είχαμε επισημάνει από χθες ότι η συναλλακτική δραστηριότητα δεν επαρκούσε στο να συντηρήσει την αγορά σε μια ενδεχόμενη μεταστροφή της τάσης, άποψη που επιβεβαιώθηκε, καθότι ο τζίρος προσέγγισε μόλις τα 77,6 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 εκ. αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Εμπορική (-2,1%), Εθνική (-1,2%) και οι τηλεπικοινωνίες (-1,24%), πρωτοστατούντος της Cosmote (-1,7%) οδήγησαν τη πτώση της αγοράς, ενώ σαφώς ”ευνοημένοι” από τη σημερινή εξέλιξη βρέθηκαν όσοι είχαν λάβει θέσεις short στα παράγωγα το τελευταίο τριήμερο, εν τούτοις πρέπει να επισημανθεί ότι η κίνηση της τελευταίας ώρας στο ΧΠΑ ”εκπνέει” κάποια αισιοδοξία, αφού κάποιοι βγήκαν ως αγοραστές στα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE-20, πιστεύοντας προφανώς σε κάποια διόρθωση στο άμεσο μέλλον.

Βραχυπρόθεσμα, περιμένουμε την επιβεβαίωση της στήριξης στο επίπεδο των 2.280 μονάδων, εξέλιξη που εάν επιτευχθεί με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα εκληφθεί ως άκρως θετικό στοιχείο δεδομένης της άκρως δυσμενούς συγκυρίας.

Η μετοχή του Υγεία στην πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης έκλεισε με απώλειες 8,71%.

Ιστορικό χαμηλό σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών Υγεία, Αγροτική Ασφαλιστική, Αγροτική Ζωής, Εικόνα Ηχος και Eυρωδυναμική. Χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών Rainbow Computer, Αγροτική Ασφαλιστική, Αγροτική Ζωής, Ευρωδυναμική, Εικόνα Ηχος και Πουλιάδης & Συνεργάτες.

Πραγματοποιήθηκαν τέλος, ένα πακέτο στη Γενέρ (590.000 τεμάχια στην τιμή των 1,41 ευρώ), ένα πακέτο στη Φουρλής (9.000 τεμάχια στην τιμή των 3,3 ευρώ), ένα πακέτο στην Aspis Bank (141.000 τεμάχια στην τιμή των 5,2 ευρώ), ένα πακέτο στη ΔΕΗ (41.200 τεμάχια στην τιμή των 14,9 ευρώ), ένα πακέτο στον ΟΤΕ (39.300 τεμάχια στην τιμή των 17,58 ευρώ), ένα πακέτο στην ΑΛΤΕ (1.000 τεμάχια στην τιμή των 3,04 ευρώ), ένα πακέτο στη Unisystems (610 τεμάχια στην τιμή των 4,82 ευρώ), ένα πακέτο στην Τεχνική Ολυμπιακή (141.515 τεμάχια στην τιμή των 4,28 ευρώ) κι ένα πακέτο στη Seafarm Ionian (50 τεμάχια στην τιμή των 1,22 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v