Καλύτερα από τα ξένα το ΧΑΑ

Παρά το γεγονός ότι η Σοφοκλέους δέχεται προς στιγμήν μικρότερες πιέσεις από τις ξένες αγορές, ωστόσο ελάχιστες είναι οι ανοδικές μετοχές, ενώ ο FTSE 20 υποχωρεί προς τις 1.200 μονάδες. Παραμένει ζητούμενο η σταθεροποίηση σε επίπεδα όχι χαμηλότερα των 2.275 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ελάχιστες οι κερδισμένες μετοχές της ημέρας τη στιγμή που περίπου 300 επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, την αγελαία συμπεριφορά. Στην περιοχή των 1.200 μονάδων ο FTSE 20, υποχωρεί από τις 1.223 κατά πάσα πιθανότητα προς τις 1.190 μονάδες, με βάση την τρέχουσα συγκυρία και τουλάχιστον μέχρι την αρχή της επόμενης συνεδρίασης.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο SC 80, ενώ κλαδικά, κλωστοϋφαντουργία, συμμετοχών, λύσεων πληροφορικής και χονδρικού εμπορίου υποχωρούν κατά περίπου 2%. Το σημαντικό όμως είναι η κατά περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες υποχώρηση του τραπεζικού δείκτη και πάλι προς τις 3.770 μονάδες, κίνηση που επηρεάζει άμεσα τον Γενικό Δείκτη.

Από τις κερδισμένες μετοχές, συγκυριακά η ΑΤΕΜΚΕ αντιδρά με αυξημένο τζίρο στα 1,53 ευρώ κλείνοντας την ”ψαλίδα” που την χώριζε από τον Σιγάλα, στον Κεράνη το ”στοίχημα” ενόψει της γενικής συνέλευσης της ερχόμενης Δευτέρας συνεχίζεται, αν και η σοβαρότερη ανοδική κίνηση καταγράφεται από τις 3E και Folli – Follie.

Ζητούμενο και για την επόμενη ώρα, η σταθεροποίηση της αγοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, σε κάθε περίπτωση όχι χαμηλότερα των 2.275 μονάδων, και με μερική αναστροφή του κλίματος σε συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως, επιβεβαιώνεται η τάση που θέλει τη Σοφοκλέους να αντιδρά στις διορθώσεις ηπιότερα από ότι οι ξένες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v