Μικτή εικόνα στο ΧΑΑ (update)

Οι πιέσεις σε ΟΤΕ - ΔΕΗ αντισταθμίζονται εν μέρει από την ανοδική κίνηση των τραπεζών (Εθνική), με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να κινείται προς τις 2.290 μονάδες, ενώ η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές ”γέρνει” υπέρ των δεύτερων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μοιρασμένη η εικόνα τόσο σε επίπεδο δεικτών όσο και επιμέρους μετοχών. Οι συναλλαγές στα 21 εκατ. ευρώ (άλλα περίπου 10 εκατ. ευρώ στη δεύτερη ώρα) κρατούν την αγορά μεταξύ 2.290 – 2.305 μονάδων.

Από τους επιμέρους δείκτες μικρές απώλειες εμφανίζουν οι τράπεζες, που σε συνδυασμό με την οριακή υποχώρηση των τηλεπικοινωνιών κρατούν τον FTSE 20 μεταξύ 1.208 – 1.212 μονάδων. Το σημαντικό είναι ότι επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση της αγοράς, που από τις αρχές Μαΐου δείχνει… ιδιαίτερη προτίμηση στο γνώριμό μας στενό εύρος διακύμανσης.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι περί τις 120 μετοχές κινούνται υψηλότερα, επιμέρους τίτλοι εμφανίζουν αυξημένη εμπορευσιμότητα, και κάποιες επιμέρους προσπάθειες στέφονται, μέχρι στιγμής, με επιτυχία (ΚΡΕΚΑ, Κεράνης, ΕΚΤΕΡ, Κλωνατέξ κ.α.).

Εάν ο τραπεζικός δείκτης καταφέρει να κρατηθεί υψηλότερα των 3.800 μονάδων στις επόμενες μια δύο συνεδριάσεις, και ο τηλεπικοινωνιακός κινηθεί πάλι προς τις 1.103,41 μονάδες, πιθανότερη θεωρείται η επαναπροσέγγιση των 2.320 παρά η υποχώρηση προς τις 2.250 μονάδες.

Ένα επιπλέον ενθαρρυντικό στοιχείο, αφορά στην προσεκτική προσπάθεια διαμόρφωσης τάσης (και εμπορευσιμότητας) σε ορισμένες μετοχές (με χαρακτηριστική την περίπτωση των Νεώριο Σύρου, ΕΤΕΒΑ, ΡΟΚΑ, Alpha Leasing, Σιδενόρ, ΙΑΣΩ, Επενδύσεις Εργασίας, Coca Cola.

Για την επόμενη ώρα, θα πρέπει να διατηρηθεί ο συγκεκριμένος τζίρος συναλλαγών, περί των 10 εκατ. ευρώ ανά ώρα, με το Δείκτη να αντιδρά και πάλι προς τις 2.311,56 μονάδες (υψηλό συνεδρίασης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v