Στο ”ρελαντί” η Σοφοκλέους

Πρόσφορο έδαφος για θετικό πρόσημο και κίνηση προς τις 2.320 μονάδες προσφέρει η ανοδική αντίδραση των ξένων αγορών στη Σοφοκλέους. Ζητούμενο για την επόμενη ώρα η σταθεροποίηση της αγοράς στο εύρος 2.302 – 2.315 μονάδες με συναλλαγές τουλάχιστον όσες και την πρώτη ώρα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με στήριξη ή καλύτερα αφορμή, την βραχυπρόθεσμη αντίδραση των διεθνών κινείται υψηλότερα και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Στα συνήθη επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, οι μέχρι στιγμής συναλλαγές, (περίπου 10 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα), ο Δείκτης αντιδρά μεν προς τις 2.320 χωρίς όμως διάθεση –μέχρι στιγμής- να υπερβεί τη συγκεκριμένη τιμή.

Με τον τραπεζικό κλάδο να αντιδρά, όπως και στις τελευταίες δύο τρεις συνεδριάσεις χωρίς σημαντική προσφορά αλλά και εμφανή την απουσία αγοραστών, ενισχύονται μετοχές εταιριών από διάφορους κλάδους. Εικόνα σταθεροποίησης που παρουσιάζουν οι μετοχές των Εθνική, ΟΤΕ επιτρέπουν τη διατήρηση σε οριακό μεν επίπεδο, πλην όμως θετικό των συμβολαίων μηνός Ιουνίου, κυρίως εκείνων που ”ποντάρουν” σε άνοδο του FTSE 20 προς τις 1.240 μονάδες.

Με την προϋπόθεση ότι η αντίδραση στα διεθνή χρηματιστήρια θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, πιθανότερο ενδεχόμενο θεωρείται η υπέρβαση των 2.320 (προς τις 2.350 μονάδες) με παράλληλη κατοχύρωση κερδών προς το τέλος της εβδομάδας.

Επιμέρους επιχειρηματικές κινήσεις (AXON, Hyatt, ΙΑΣΩ κ.α.) συντηρούν ανοδικά μετοχές αυτής της κατηγορίας αλλά και ορισμένων ακόμη (ΚΡΕΚΑ) όπου επικεντρώνεται η προσοχή συγκεκριμένων επενδυτικών σχημάτων.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα η σταθεροποίηση της αγοράς στο εύρος 2.302 – 2.315 μονάδες με συναλλαγές τουλάχιστον όσες και την πρώτη ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v