Θετική έκπληξη στο τελευταίο ημίωρο

Τράπεζες (Εθνική και Eurobank) αλλά και Cosmote αντιστάθμισαν τις πιέσεις σε ΟΤΕ και ΔΕΗ και έφεραν στο τελευταίο ημίωρο το Γενικό Δείκτη στις 2.305 μονάδες, ενώ ανέτρεψαν υπέρ των ανοδικών μετοχών (169) το συσχετισμό με τις πτωτικές (116).

Υποτονική η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο ΧΑΑ, η οποία όμως παρά ταύτα παρείχε μια νέα ”σειρά” θετικών ενδείξεων, τουλάχιστον ως προς τις βραχυχρόνιες προοπτικές Δείκτη και αγοράς.

Ειδικότερα, άκρως ικανοποιητική για τα δεδομένα της ημέρας κρίνεται η συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου (1,04%), αφού με επίκεντρο τις μετοχές της Εθνικής (1,2%) και της Eurobank (1,4%), αντισταθμίστηκαν σε μεγάλο ποσοστό οι απώλειες που άσκησαν στο Δείκτη οι ρευστοποιήσεις στη ΔΕΗ (-2%) και τον ΟΤΕ (-0,90%), μετοχές που έδειξαν να ”παρασύρονται” από την αρνητική συγκυρία που πλήττει αυτή την εποχή τους κλάδους τηλεπικοινωνιών και ενέργειας, ενώ εξαίρετη χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά της Cosmote (1,9%), μετοχή που αναδεικνύεται (και επί του πρακτέου) σε τίτλο πρώτης επιλογής των ξένων θεσμικών.

Εν τούτοις, η απουσία ”βάθους” στην αγορά υπήρξε κάτι παραπάνω από προφανής, αφού ο τζίρος των 66,5 εκ. ευρώ (1 εκ. ευρώ σε πακέτα) είναι σαφώς χαμηλότερος των πρόσφατων επιπέδων, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι η ενδοσυνεδριακή ζήτηση για τίτλους του FTSE-20 κατά το τελευταίο ημίωρο (όποτε και αυξήθηκε – αναλογικά – η εισροή κεφαλαίων) οδήγησε εν τέλει το Γενικό Δείκτη πάνω από το επίπεδο των 2.300 μονάδων, και δη στις 2.305,85 (0,43%).

Βραχυπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι η Σοφοκλέους θα παραμείνει εν πολλοίς σε θετική συσχέτιση με τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, αν και σήμερα οι ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις υπήρξαν λιγότερο οξείες από ότι στο εξωτερικό, ενώ τεχνικά η αγορά δείχνει έτοιμη να δημιουργήσει βάση πάνω από το επίπεδο των 2.300 μονάδων, χωρίς ωστόσο τα θεσμικά χαρτοφυλάκια να έχουν πειστεί ότι δύναται η άμεση κατοχύρωση της εν λόγω περιοχής, στάση που με βάση το διεθνές σκηνικό, φαντάζει άκρως ”λογική” και ”ώριμη”.

Χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών Rainbow Computer, Πουλιάδης & Συνεργάτες, Φοίνιξ και Ασπίς Πρόνοια.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν τρία πακέτα στον ΟΤΕ (1.300 τεμάχια στην τιμή των 17,74 ευρώ, 59 τεμάχια στην τιμή των 17,66 ευρώ και 255 τεμάχια στην τιμή των 17,66 ευρώ), ένα πακέτο στην Εθνική Τράπεζα (700 τεμάχια στην τιμή των 22,6 ευρώ), ένα πακέτο στην Alpha Bank (600 τεμάχια στην τιμή των 16 ευρώ), δύο πακέτα στην Coca Cola 3E (1.100 τεμάχια στην τιμή των 17,06 ευρώ και 50.000 τεμάχια στην τιμή των 16,96 ευρώ) κι ένα πακέτο στην Alpha Trust Asset Manager Fund (1.060 τεμάχια στην τιμή των 2,9 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v