Η Σοφοκλέους... αντιστέκεται

Αντέχει στις πιέσεις η Σοφοκλέους, παρουσιάζοντας την ανθεκτικότερη πορεία έναντι των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών που ακολουθούν κατά πόδας το πτωτικό κλίμα στη Wall. Ενδεικτικό είναι, ότι στο πρώτο 10λεπτο ο Δείκτης περιόρισε τις απώλειες από 0,68% σε 0,32%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντέχει η Σοφοκλέους και σταδιακά ”ξεθαρρεύουν” οι απασχολούμενοι με χαρτιά της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Είναι ενδεικτικό πως στο 10λεπτο όπου ο Γενικός Δείκτης μείωσε τις απώλειες από 0,68% σε 0,32%, ο αριθμός των μετοχών με κέρδη ενισχύθηκε από τις 35 στις 61.

Έχοντας εξασφαλίσει σε αυτή τη φάση, την στήριξη των 2.280 μονάδων, ο Δείκτης, και με αφορμή το ότι μέχρι στιγμής δεν ασκούνται ισχυρές πιέσεις σε τηλεπικοινωνίες και δευτερευόντως τράπεζες, αντιδρούν θετικά οι κλάδοι των τροφίμων, συμμετοχών, τσιμέντων, κατασκευαστικών. Ο FTSE 20 εξασφαλίζει τις 1.200 μονάδες, οι δε τράπεζες τις 3.815 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών, η ΕΒΖ κινείται υψηλότερα των 7 ευρώ, η αντίδραση της Rainbow εκλαμβάνεται ως καθαρά τεχνική μετά την πρόσφατη πολύ μεγάλη διόρθωση, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει η Kego (θα πρέπει να σημειωθεί όμως ότι η μέση τιμή κτήσης των κατόχων των τριών πακέτων έχει πραγματοποιηθεί πέριξ των 6,5 ευρώ).

Στο Νεώριο πραγματοποιήθηκε 1 ακόμη πακέτο 375.000 μετοχών, αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζει η μετοχή της Κυριακίδης, προς τα 5 ευρώ αντιδρά η ΤΕΡΝΑ, ενώ στα συν προστίθεται η κίνηση των ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v