Σταθεροποιητικές τάσεις με κινήσεις σε περιφέρεια

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη Σοφοκλέους, εξέλιξη στην οποία βοήθησε και η μείωση των short θέσεων στο ΧΠΑ ενόψει της επικείμενης εκκαθάρισης των Συμβολαίων Ιουνίου. Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος (68,3 εκατ. ευρώ), ενώ υπέρ των ανοδικών (170) διαμορφώθηκε η αναλογία με τις πτωτικές (128).

Αμελητέες οι διαφοροποιήσεις στη τάση της αγοράς από χθες, με το μόνο ουσιώδες διαφοροποιό στοιχείο να αφορά στο κλείσιμο του Δείκτη σε αρνητικό έδαφος, αφού – για πρώτη φορά εδώ και ένα δεκαήμερο – η Σοφοκλέους δεν μπόρεσε να ”ακολουθήσει” τη θετική εικόνα των δεικτών Dax και Cac-40.

Ειδικότερα, η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώθηκε στα 68,3 εκ. ευρώ (με 4,5 εκ. σε πακέτα) έναντι τζίρου 66 εκ. ευρώ χθες, ενώ η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών παρέμεινε στο 170:128, από 171:116 χθες.

Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με τη πρώτη φάση ”διαχωρισμού” των μετοχών σε δύο κατηγορίες: Αυτών που στο βραχυπρόθεσμο μέλλον ενδέχεται να προσφέρουν κάποιες σημαντικές αποδόσεις, απόρροια της εισροής κεφαλαίων και της βελτίωσης της διεθνούς τάσης, και αυτών που δεν έχουν τα ”εχέγγυα” (λόγω ”κακών” εταιρικών αποτελεσμάτων ή έλλειψης προσέλκυσης επενδυτικών σχημάτων) να ακολουθήσουν.

Οι όποιες πιέσεις εστιάστηκαν σήμερα στις μετοχές της Πειραιώς (-1,4%), Intracom (-1,3%) και Cosmote (-1,3%, εμφανής η διάθεση αποκόμισης κερδών), ενώ στον αντίποδα Εθνική (1%), Eurobank (0,3%) και ΟΤΕ (0,9%) στήριξαν την αγορά, με τον τελευταίο να αντιδρά στις πρόσφατες πιέσεις.

Από τεχνικής σκοπιάς, το κλείσιμο του Δείκτη στις 2.304,51 μονάδες (-0,06%) είναι συμβατό με την έννοια της συσσώρευσης και δημιουργίας βάσης στις τρέχουσες αποτιμήσεις, μια συσσώρευση που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην εγχώρια αγορά.

Άκρως ικανοποιητική και η τάση στο ΧΠΑ, όπου η επικείμενη εκκαθάριση των συμβολαίων Ιουνίου τη μεθεπόμενη Παρασκευή έχει οδηγήσει σε μείωση των short θέσεων, κυρίως λόγω του υψηλού ρίσκου που συνοδεύει αυτή την εποχή την υιοθέτηση μιας τέτοιας στρατηγικής.

Χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσαν οι μετοχές των εταιρών Rainbow Computer, Ασπίς Πρόνοια, Πουλιάδης & Συνεργάτες ,και Φοίνιξ.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο στην Coca Cola 3E (94.260 τεμάχια στην τιμή των 17 ευρώ), ένα πακέτο στη Φουρλής (260.000 τεμάχια στην τιμή των 3,14 ευρώ), ένα πακέτο στη Sex Form (10 τεμάχια στην τιμή των 11,3 ευρώ), ένα πακέτο στη Nεώριο (300.000 τεμάχια στην τιμή των 6,9 ευρώ) κι ένα πακέτο στην ΕΤΒΑ (70 τεμάχια στην τιμή των 4,1 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v