Ελπίδες για θετική αντιστροφή...προσεχώς

Με το βλέμμα στις ξένες αγορές θα κινηθεί και σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ αναμένεται να απορροφηθούν οι πιέσεις στην τιμή του ΟΤΕ. Ισχυρή παραμένει η στήριξη στην περιοχή των 2230-2250 μονάδων, ενώ δεν αποκλείεται στις επόμενες μέρες ”θετική αντιστροφή τάσης”.

Ελπίδες για θετική αντιστροφή...προσεχώς
Αντέχει η Σοφοκλέους τις απανωτές αναγγελίες για την πώληση νέων πακέτων μετοχών στις εταιρίες δημοσίου συμφέροντος; Οι χθεσινές πιέσεις στον ΟΤΕ δεν αναμένεται να συνεχιστούν για πολύ, καθώς η τιμή που φέρεται να πρέκυψε από το bookbuilding (16,5 ευρώ) έχει μικρό discount.

To γεγονός οτι ακολουθεί ο ΟΠΑΠ και ”πέρνει σειρά” η ΕΥΔΑΠ, δημιουργεί συνολικά κάποιες ανησυχίες για τη ρευστότητα του χρηματιστηριακού συστήματος, οι οποίες όμως δεν είναι άμεσες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια, τα οποία δεν αποκλείονται σύμφωνα με αναλυτές να εξελιχθούν - εκτός απροόπτου στις ξένες αγορές-σε ”σήματα αγοράς”.

Η αγορά, λένε, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ολοκληρώσει την παλινδρόμηση της μεταξύ 2230-50 και 2310 μονάδων, θέτοντας ως στόχο υψηλότερα επίπεδα, εφόσον και οι ξένες αγορές που έχουν επαναπροσεγγίσει χαμηλά επίπεδα πολλών μηνών (τα οποία είναι ταυτόχρονα και σημεία στήριξης) συνεχίσουν να δίνουν ελπίδες για ανοδική αντίδραση.

Στα αρνητικά θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ο νέος φόβος για αύξηση των επιτοκίων στην Ευρώπη (για αντιμετώπιση της πιθανότητας αναζωπύρωσης του πληθωρισμού), αλλά και οι ενδείξεις μάλλον περιορισμένης ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Γ. Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v