Αφορμή ο ΟΤΕ…

Αναμφίβολα θετική και από κάθε άποψη προσεκτικά και μεθοδικά σχεδιασμένη, η χθεσινοβραδινή κίνηση που με επίκεντρο τον ΟΤΕ και σύμμαχο τη διεθνή συγκυρία μπορεί να προσφέρει την αφορμή ανοδικής εκτόνωσης της Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιτέλους οι κρατούντες δεν έχουν χάσει ακόμη την… ικανότητά τους να μας εκπλήξουν ευχάριστα. Αναμφίβολα θετική και από κάθε άποψη προσεκτικά και μεθοδικά σχεδιασμένη, η χθεσινοβραδινή κίνηση που με επίκεντρο τον ΟΤΕ και σύμμαχο τη διεθνή συγκυρία μπορεί να προσφέρει την αφορμή ανοδικής εκτόνωσης της Σοφοκλέους.

Εάν αυτά συνδυαστούν με την επιτυχέστατη από κάθε άποψη άντληση 750 εκατ. ευρώ μέσω του ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης για τον Όμιλο της Εθνικής, την… κίνηση στο ζερό της κοινοπραξίας για το καζίνο της Πάρνηθας, δεν θέλουμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο για σήμερα πέραν μιας καλής και πλούσιας σε εμπειρίες συνεδρίασης.

Η απόφαση των αυστραλιανών αρχών, που εξακολουθούν να θεωρούν αλλοδαπή εταιρία την 3E, σημαίνει πρακτικά ότι η ελληνική εταιρία δεν θα αποσύρει τις μετοχές της από το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ, μπορεί να συμβάλει για ένα καλό arbitrage στα επίπεδα των 16,5 ευρώ

Περίπου 15% χαμηλότερα από το υψηλό των 16,5 ευρώ κυμαίνεται η μετοχή της ΔΕΗ και δεν πρόκειται οι πρώτοι φανατικοί του ”χαρτιού” να αρχίσουν πάλι τις τοποθετήσεις τους μεταξύ 14 – 14,5 ευρώ. Υπέρμαχος, ανέκαθεν, ο γράφων του κατασκευαστικού κλάδου, δεν θα μπορούσε να είναι αρνητικός –ειδικότερα αυτή την περίοδο- που αρκετοί εγχώριοι θεσμικοί αναζητούν εναλλακτικές επενδυτικές διεξόδους, είτε μακροπρόθεσμες, είτε βραχυπρόθεσμες.

Κάτι τα καλά αποτελέσματα που τελευταία βοηθούν και τη μετοχή της Μηχανικής, λίγο οι σχέσεις ανταλλαγής που προσφέρουν υπεραξίες στους ”μαθηματικούς” (ΑΤΕΜΚΕ, ΕΚΤΕΡ), και ο κλάδος εμφανίζει σταθερά τη δεύτερη υψηλότερη εμπορευσιμότητα του ΧΑΑ. Στα υπόψιν και η ευνοϊκή για τις εταιρίες αξιοποίησης ακινήτων, φορολογική ρύθμιση, που καταργεί το 11% σε κινήσεις lease back στον κλάδο. Ήδη από χθες Αστικά και Εθνικά Ακίνητα ανταποκρίθηκαν ανάλογα, ενώ πλησιάζει και πάλι τις 20.000 μετοχές ο τζίρος του Ερμή.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα, για διαφορετικούς βέβαια λόγους η κάθε μία, η Εθνική, η σταθερά υψηλότερα των 14 ευρώ Eurobank, το Νεώριο των ”θεσμικών πακέτων”, η διεθνής 3E, η ΤΕΡΝΑ του μερίσματος, η απρόβλεπτη Κλωνατέξ, κυρίως όμως η Hyatt. Κοντά στα 3 ευρώ ο Κορασίδης, θα θέλαμε να αποφύγει τα χαμηλότερα, με εύλογο ενδιαφέρον περιμένουμε τους ιατρούς του Υγεία που χθες προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα 4,5 ευρώ, και βεβαίως να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους απανταχού της γης απογοητευμένους εραστές της Αργεντίνικης ομάδας.

Υ.Γ Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, παρεμπιπτόντως, δικαιώνουν εκ των υστέρων, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους, τη διοίκηση της Εθνικής που δεν είχε συναινέσει στη χορήγηση υψηλότατου δανείου στον τότε φιλοδοξότερο, και για οκταετία νυν δήμαρχο Αθηναίων. Στα υπόψιν γιατί καθαρά επιχειρηματικά και αυστηρά χρηματιστηριακά, η κίνηση κρίνεται από υψηλότατο δείκτη διορατικότητας… Τα υπόλοιπα αφορούν τους πολιτικούς αναλύτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v