Διέφυγε των... μεγάλων κτυπημάτων η Σοφοκλέους

Σε λογικά επίπεδα κρίνεται πως κινήθηκε η σημερινή διόρθωση στη Σοφοκλέους, η οποία - καθώς δεν συμμετείχε στο χθεσινό μίνι ράλι των ευρωαγορών - δεν είχε και λόγους να εισπράξει στο σύνολο τη σημερινή τους διόρθωση. Ωστόσο οι ανησυχίες από τη μελλοντική τάση των διεθνών αγορών παραμένουν.

”Λελογισμένη” η σημερινή διόρθωση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς όλα δείχνουν πως ”έκανε καλό” το ότι η Σοφοκλέους δεν συμμετείχε στο χθεσινό (πρωινό) μίνι-ράλι των Ευρωαγορών, και ως εκ τούτου αφού δεν είχε καταγράψει άνοδο χθες, δεν είχε και την ανάλογη διάθεση να αφομοιώσει τη πτώση σε όλο της το εύρος.

Το κλείσιμο βρήκε το Γενικό Δείκτη τιμών να διαμορφώνεται κάτω από το επίπεδο των 2.300 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 2.291,84, καταγράφοντας απώλειες 0,55%, εν μέσω εξαιρετικά υποτονικών συναλλαγών, καθότι ο τζίρος προσέγγισε μόλις τα 58,5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,5 εκ. αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Έχουμε να κάνουμε με μια ”μετριοπαθή” οπισθοδρόμηση, όπου η πλειονότητα των ιδιωτών παρέμεινε εκτός αγοράς, με συνέπεια να αναλάβουν ”δράση” κάποια περιφερειακά επενδυτικά σχήματα, ενώ οι τηλεπικοινωνίες επηρεάστηκαν από την μερική αποκόμιση κερδών.

Η τελική εικόνα της αγοράς, με 84 ανοδικές μετοχές έναντι 212 πτωτικών κρίνεται αρκούντως ικανοποιητική, και το μόνο που πραγματικά δημιουργεί ”ανησυχίες” είναι η μέλλουσα τάση των διεθνών κεφαλαιαγορών.

Και αυτό γιατί δημιουργείται η εντύπωση ότι εναύσματα από το εξωτερικό, θετικής φύσης, δεν θα ”βρει” η Σοφοκλέους προκειμένου να αναρριχηθεί εκ νέου πάνω από το σημείο αναφοράς των 2.300, σε αντίθεση είναι πολύ πιο πιθανό να έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια συντήρησης στις τρέχουσες αποτιμήσεις, βασισμένη σε εν γένει δυνάμεις.

Χαμηλό για τις τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών Πουλιάδης & Συνεργάτες και Ασπίς Πρόνοια.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο στην Coca Cola 3E (70.300 τεμάχια στην τιμή των 16,7 ευρώ), ένα πακέτο στη Φουρλής (260.000 τεμάχια στην τιμή των 3,16 ευρώ), ένα πακέτο στη Νεώριο (375.000 τεμάχια στην τιμή των 7,14 ευρώ) κι ένα πακέτο στην Intracom Kατασκευές (500 τεμάχια στην τιμή των 3,62 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v