Ενα χαρούμενο ξύπνημα!

Το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε να πουλήσει σήμερα σε τράπεζες το 8% των μετοχών του ΟΤΕ.Θα ήμασταν περισσότερο χαρούμενοι αν αποφάσιζε αυτό το 8% να ήταν 42%!

Ενα χαρούμενο ξύπνημα!
Η χώρα αυτή είναι όλο εκπλήξεις! Το πρωί ξυπνήσαμε και διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι το Ελληνικό Δημίσιο αποφάσισε να πουλήσει σήμερα σε τράπεζες το 8% των μετοχών του ΟΤΕ και έτσι να περιορίσει το ποσοστό συμμετοχής του στον Οργανισμό στο 34%. Θα ήμασταν περισσότερο χαρούμενοι αν αυτό το 8% ήταν 42%!

Κι αν αύριο το πρωϊ αποφάσιζε να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με μία σειρά από εταιρείες που μπορούν και πρέπει να περάσουν στα χέρια του ιδιωτικού τομέα.

Η αντίδραση της αμερικανικής αγοράς στην χθεσινοβραδινή είδηση δεν ήταν όμως και πολύ καλή. Η μετοχή του ΟΤΕ υποχωρούσε, εξ αιτίας της ασάφειας που υπήρχε ως προς την διαδικασία. Εδώ, όμως, είναι Βαλκάνια και όχι Εσπερία και ίσως τελικά ο τρόπος που επιλέγη να είναι και ο καλύτερος! Για να αποτραπούν κινήσεις αντιπερισπασμού, οι γκρίνιες, οι τρικλοποδιές και γενικώς κινήσεις που προάγουν την εθνική τάση της αυτοχειρίας...

Στα χρηματιστηριακά μας! Χαμηλό ρεκόρ τζίρου χτες στην Σοφοκλέους και οι χρηματιστές κοιμήθηκαν μπροστά στις οθόνες. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει ακόμη φτάσει ο Αύγουστος. Παρά αυτό το γεγονός, οι επαγγελματίες εκφράζουν μία κάποια αισιοδοξία, η οποία έχει την αφετηρία της σε δύο διαπιστώσεις.

Η πρώτη είναι ότι οι χαμηλοί όγκοι συνοδεύουν κυρίως τις πτωτικές συνεδριάσεις και η δεύτερη ότι η αγορά έχει κερδίσει σε σχέση με τα προηγούμενα χαμηλά της έναν αέρα περίπου 100 μονάδων, τον οποίο και δείχνει να θέλει να διαφυλάξει.

Ας μην ξεχνάμε ότι πλησιάζει απειλητικά το τέλος του εξαμήνου και ίσως οι θεσμικοί θελήσουν να ωραιοποιήσουν κατά κάποιον τρόπο την εικόνα των χαρτοφυλακίων τους. Με τόσο χαμηλούς όγκους συναλλαγών δεν είναι κάτι που μπορεί να χαρακηριστεί εξαιρετικά δύσκολο...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v