Και πάλι η περιφέρεια στο προσκήνιο

Οι πιέσεις σε ΟΤΕ και Hyatt, που αντισταθμίζονται από την κίνηση των μετοχών της Εθνική, Eurobank και Τιτάνα διαμορφώνουν τη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη, ενώ αντίθετη είναι η εικόνα στην Περιφέρεια, όπου εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον από επενδυτικά σχήματα με βραχυπρόθεσμο (;) ορίζοντα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μαγική εικόνα η σημερινή συνεδρίαση καθώς σε επίπεδο Δείκτη, λόγω ΟΤΕ και Hyatt, η αγορά εμφανίζεται χαμηλότερα, ενώ σε επίπεδο μετοχών και προσδοκιών όμως, ατενίζει τα υψηλότερα.

Ο τζίρος στα 18 εκατ. ευρώ, σαφώς αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις κατά 8 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνει πως διαμορφώνεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρον, τζίρος και προσδοκίες και για τους βραχυπρόθεσμους ”παίκτες”.

Άλλωστε και σε επίπεδο επενδυτικών σχημάτων, η αντίδραση της Κλωνατέξ, δικαιώνει όσους περίμεναν για σήμερα την αντεπίθεση του Ομίλου, κάτι που περιμέναμε μετά την χθεσινή προσφορά και για την περίπτωση της Ηλέκτρα (για ευνόητους λόγους).

Οι δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE 20, κυρίως Εθνική και Eurobank, εξισορροπούν την τάση, τη στιγμή που Τιτάνας, Ιντρακόμ και δύο – τρεις ακόμη, απορροφούν τη συγκυριακή πίεση στη μετοχή του ΟΤΕ.

Μετοχές εταιριών όπου έχουν επικεντρωθεί οι ”βλέψεις” επενδυτικών σχημάτων (Medicon, Κεράνης, Νάουσα, Fitco, Κούμπας, Αθηναϊκές Συμμετοχές) κινούνται ανοδικά, ενώ στα θετικά συνεκτιμάται η σταθερά ανοδική πορεία μετοχών εταιριών όπως, Μυτιληναίος, Νίκας, ΑΚΤΩΡ, Σιδενόρ, ΜΕΤΚΑ, Στρίντζης, ΤΕΡΝΑ και άλλων αυτής της κατηγορίας.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα, η επιβεβαίωση για άλλη μια φορά της ανθεκτικότητας των 2.280 μονάδων και η στη συνέχεια, προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 2.300 μονάδων σε πρώτη φάση και βοηθούσης της διεθνούς συγκυρίας των 2.320 αμέσως μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v