Στο ζουμί των πακέτων του Δημοσίου βράζει το ΧΑΑ

Ανήμπορη να ακολουθήσει την ανοδική αντίδραση, που της προσφέρουν οι ξένες αγορές, δείχνει η Σοφοκλέους, υποχωρώντας κατά περίπου 10 μονάδες λόγω των πιέσεων που ασκούνται στις μετοχές, όπου το Δημόσιο υλοποιεί ή προγραμματίζει περαιτέρω διάθεση ποσοστών. Ελαφρώς διαφορετική εικόνα στην Περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με περίπου 2,7% αντιδρά θετικά η Φρανκφούρτη, με σημαντικά κέρδη Παρίσι και Λονδίνο, και περίπου 10 μονάδες (0,45%) χαμηλότερα η Σοφοκλέους ”βράζει στο ζουμί των αποκρατικοποιήσεων”.

Ουδεμία αντίδραση και το χειρότερο καμία διάθεση να εκδηλωθεί τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, από πλευράς ισχυρών παικτών. Η μέχρι στιγμής συμπεριφορά τους επιβεβαιώνει την εκτίμηση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, ότι με αφορμή τον ”κύκλο αποκρατικοποιήσεων”, η αγορά και συγκεκριμένα ο FTSE 20 είχε ”παιχτεί” χαμηλότερα.

Με απώλειες περίπου 1,5% η μετοχή των ΕΛΠΕ, χαμηλότερα ΔΕΗ και ΟΤΕ, περίπου 8,5 ποσοστιαίες μονάδες μείον η ΕΤΕΒΑ (λόγω της αποκοπής μερίσματος – απόδοσης περίπου 6,5%), είναι θετικό ότι αντιδρούν τουλάχιστον κάποιοι εκπρόσωποι της... μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Δεδομένου ότι η Σοφοκλέους, χάνει την ευκαιρία – αφορμή αντίδρασης που της προσφέρουν στο πιάτο οι ξένοι, θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι μέχρι και την Παρασκευή θα πρέπει να περιμένουμε τη συνέχεια και ενδεχομένως ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιανομής θέσεων – χαρτιών στα τρέχοντα ή και οριακά χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v