Μέρες ( και συνεδριάσεις) για.... γερό στομάχι

Τα περιθώρια ”αντοχής” της στην περιοχή των 2230-2200 μονάδων θα μετρήσει άμεσα η Σοφοκλέους, καθώς και οι ξένες αγορές εισήλθαν σε ζώνες που αν διασπαστούν, θα τις οδηγήσουν σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα.

Μέρες ( και συνεδριάσεις) για.... γερό στομάχι
Πολύ ”γερό στομάχι” φαίνεται οτι θα χρειαστεί για τις επόμενες συνεδριάσεις στις αγορές ανά τον κόσμο. Αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ, τα χρματιστήρια βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής από τα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρέθηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου και το ερώτημα είναι αν θα κινηθούν χαμηλότερα ή θα αντιδράσουν.

Στην περίπτωση της Σοφοκλέους ο Γενικός Δείκτης κινείται οριακά εκτός της περιοχής των 2230-2250 μονάδων και έχει ως πρώτη στήριξη τις 2200 μονάδες, τις οποίες δεν αποκλείεται να προσεγγίσει και σήμερα.

Εως τώρα η αγορά μας επέδειξε μεγάλες αντοχές, οι οποίες υπερνικήθηκαν μετά την απόφαση του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει σε μπαράζ εξαγγελιών για πρόσθετες μετοχοποιήσεις μέσα σε αυτή την συγκυρία!

Εν τούτοις, εφόσον δεν εκδηλωθούν κινήσεις πανικού, τα περιθώρια πτώσης για τη Σοφοκλέους εμφανίζονται μάλλον περιορισμένα.

Κατά την άποψη μάλιστα ορισμένων-αισιόδοξων- αναλυτών, είναι θέμα ολίγων συνεδριάσεων η αντιστροφή της πτωτικής τάσης κατόπιν μιας πλαγιοκαθοδικής κίνησης προς τις 2200 μονάδες.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v