Οι τράπεζες απορροφούν την πίεση στον ΟΤΕ

Επιβεβαιώνεται η παροιμία ”η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” με την Εθνική να ξεκαθαρίζει τις διαθέσεις της, τον ΟΤΕ να ”κρατά” τα 15,6 ευρώ και τις τράπεζες εν γένει να απορροφούν τις πιέσεις στον Οργανισμό.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Με την Εθνική να ξεκαθαρίζει από την πρώτη κιόλας εντολή τις διαθέσεις της, τη μετοχή του ΟΤΕ να κρατά στα 15,6 ευρώ με συναλλαγές 350.000 μετοχών και την επιμέρους πλην όμως απαραίτητη στήριξη των Alpha, Eurobank, Εμπορικής, απεγκλωβίζεται ο Δείκτης.

Μεταξύ των ενθαρρυντικών μέχρι στιγμής ενδείξεων, η προσεκτική διαμόρφωση υψηλότερης τιμής στη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπου είναι διακριτική πλην όμως εμφανής η στήριξη στα 7,9 ευρώ με εντολές αγορές τουλάχιστον 1.000 μετοχών ανά φορά και το εύρος διακύμανσης να διαμορφώνεται μέχρι τα 8,04 ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι με περιορισμένες συναλλαγές η μετοχή της Εμπορικής αντιδρά προς τα 22,5 ευρώ, της Εθνικής ”κρατά” τα 20,8 ευρώ, ενώ πολύτιμες στηρίξεις στον FTSE 20 (1.155 μονάδες) προσφέρουν και οι μετοχές των Ιντρακόμ (1,13%) 3E (1,6%) αλλά και Vodafon, Cosmote.

Για την επόμενη μισή ώρα καλό θα ήταν να επιβεβαιωθεί για ακόμη μια φορά η στήριξη στο σημερινό χαμηλό της αγοράς, με το Γενικό Δείκτη να παραμένει σε εύρος διακύμανσης 2.180 – 2.200 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v