Ο ΟΤΕ ρυθμιστής…

Το βραχυπρόθεσμο, καθαρά κερδοσκοπικό ενδιαφέρον, της αγοράς σήμερα αναμένεται να παραμείνει επικεντρωμένο στη μετοχή του ΟΤΕ, που θα καταστεί για ακόμη μια ημέρα ρυθμιστής, ενώ ενδέχεται να υπάρξει ενδιαφέρον και για άλλες εταιρίες του κλάδου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με περιορισμένη την έκθεση της αγοράς στον κίνδυνο των Παραγώγων, όπου, δεν θα πρέπει να αναμένονται θεαματικές ανατροπές, αρνητικές εν προκειμένω λόγω της νέας διόρθωσης στην Ευρώπη.

Το βραχυπρόθεσμο, καθαρά κερδοσκοπικό, ενδιαφέρον θα παραμείνει επικεντρωμένο στη μετοχή του ΟΤΕ και ενδεχομένως άλλων εταιριών του κλάδου. Να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.000 συμβόλαια στη μετοχή του Οργανισμού, 546 στη μετοχή της Ιντρακόμ, ενώ κάποιες πρώτες θέσεις εμφανίστηκαν το πρωί στους άλλους τίτλους του κλάδου.

Μακροπρόθεσμη στήριξη θεωρούνται οι 2.200 μονάδες, με χαμηλό όριο τις 2.180 που λόγω των χαμηλών, χθες, συναλλαγών (περίπου 70 εκατ. ευρώ καθαρά), μπορεί να αποβεί ανθεκτικό για σήμερα – αύριο. Τα περισσότερα συμβόλαια μηνός Ιουνίου, που έχουν αρχίσει από χθες να αντικαθίστανται ή ρευστοποιούνται (κυρίως στον FTSE 20) ”παίζουν” το εύρος 1.155 – 1.170 μέχρι και την Παρασκευή.

Στην συγκεκριμένη εκτίμηση συμπεριλαμβάνεται και η αποκοπή μερίσματος, 0,7 ευρώ ανά μετοχή, αύριο, για τον τίτλο του ΟΤΕ. Δεδομένου ότι η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει περίπου 8,6% από την ημέρα της ανακοίνωσης (μετοχοποίησης) και δεδομένου ότι οι δανείζοντες στην ΕΤΕΣΕΠ δικαιούνται το μέρισμα (περίπου 4%) τα περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης εξαντλούνται στην περιοχή των 15,8 ευρώ.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα, η Εθνική, λόγω των σκέψεων του οικονομικού επιτελείου να διαθέσει νωρίτερα το πακέτο της ΔΕΚΑ, η Eurobank των ”προσεκτικών κλεισιμάτων”, ο Τιτάνας, και για ειδικούς ευνόητους λόγους, από σήμερα, ο τίτλος της Κλωνατέξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v