Η αγορά δεν θέλει ενίσχυση της ”προσφοράς”

Στη μετοχή της Εθνικής και του ΟΤΕ επικεντρώνεται σήμερα το ενδιαφέρον, καθώς οι φήμες για διάθεση του ποσοστού που κατέχει το δημόσιο στην τράπεζα, συνδέονται με τις επιπτώσεις που είχε η διάθεση του 8% στον ΟΤΕ, δηλαδή την υποχώρηση της μετοχής κάτω και από την τιμή διάθεσης!

Η αγορά δεν θέλει ενίσχυση της ”προσφοράς”
Στις φήμες περί εσπευσμένης διάθεσης του ποσοστού του δημοσίου στην Εθνική, οι οποίες πάντως διαψεύδονται εντονότατατα, από υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, που φαίνονται να διαφωνούν κάθετα με το timing μιας τέτοιας κίνησης, δεν αποκλείεται να επικεντρωθεί σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Το άλλο ερώτημα είναι αν θα σταματήσουν οι πιέσεις στον ΟΤΕ που ήδη τον οδήγησαν σε ένα περιέργως ”στρογγυλό” ποσοστό πτώσης της τάξεως του 2% κάτω από την τιμή διάθεσης του τελευταίου πακέτου! Γεγονός που δημιουργεί βεβαίως ερωτήματα και για την προμήθεια που δόθηκε κατά τη διάθεση του πακέτου...

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία οτι η εξαγγελία ενός μπαράζ ”μετοχοποιητικών” κινήσεων που αποδεικνύεται καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα, είχε καθαρά δυσμενείς βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις στην αγορά.

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά όταν οι εγχώριοι θεσμικοί συμμετέχουν στα πακέτα αυτά, όχι αυξάνοντας το συνολικό ποσό επένδυσής τους σε μετοχές, αλλά με ρευστοποιήσεις σε μετοχές που ήδη κατέχουν!! Είναι σαφές οτι η αγορά δεν αντέχει σε αυτή τη φάση ενίσχυση της προφοράς τίτλων, ακόμη και στις ”καλές” μετοχές.

Από τεχνικής πλευράς η προσοχή των αναλυτών επικεντρώνεται στην περιοχή των 2200-2190 μονάδων, η διάσπαση της οποίας θα οδηγήσει την αγορά στα πρόσφατα χαμηλά της, ενώ σε περίπτωση ανοδικής αντίδρασης, το πρώτο ”όριο” τοποθετείται στην περιοχή των 2250 μονάδων.



Γ.Παπ.


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v