Περιορισμός των πιέσεων μέσω ΟΤΕ (update)

Αγορές στη μετοχή του ΟΤΕ στο τελευταίο δεκάλεπτο, στα επίπεδα των 16,28 ευρώ, ωθούν τη μετοχή σε κέρδη 0,62%, και βελτιώνουν ελαφρά την εικόνα σε επιπεδο Γενικού Δείκτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αφ’ ης στιγμής έγινε η ζημιά, καθώς η Εθνική προστίθεται στον ”αδύναμο κρίκο” του ΟΤΕ, το ζητούμενο είναι το εύρος αυτής της διόρθωσης.

Στις 1.145 μονάδες ο FTSE 20, εκτιμάται ότι δεν εξυπηρετεί τις προβλέψεις και τοποθετήσεις ούτε των απαισιόδοξων που ”ποντάριζαν” στην αποκοπή του μερίσματος, αύριο, της μετοχής του ΟΤΕ.

Την πίεση που δέχεται η μετοχή της Εθνικής, σχεδιασμένη σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της αγοράς, δεν την αποφεύγει ούτε η Alpha, η τιμή της οποίας βρίσκεται πλέον σε ανησυχητικά ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Από μόνο του και καθαρά ψυχρά το διάγραμμα πενταετίας της Alpha αναδεικνύει όχι μόνο την αδυναμία του φορέα, κυρίως όμως την ύπαρξη... Δούρειου Ίππου.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο πόλεμος, κυρίως, στον τραπεζικό κλάδο, διεξάγεται με όλο και πιο σκληρά μέσα, με ένθεν και... κείθεν ενστάσεις και ανεπίσημες καταγγελίες για οτιδήποτε πλέον αφορά τον κλάδο. Με αυτό το κλίμα όμως, και με την επιφύλαξη ορισμένων πως τα αποτελέσματα των τραπεζών στο β’ εξάμηνο δεν θα διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από αυτά του πρώτου, ο κλαδικός δείκτης ενδέχεται να υποχωρήσει χαμηλότερα.

Το ζητούμενο είναι να εξασθενίσουν οι πιέσεις στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς η σημαντική προσφορά των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνει όσους από την προηγούμενη Παρασκευή υποστήριζαν, ότι ένα ικανό ποσοστό από το 85%, που πήραν οι ξένοι είχε μείνει αδιάθετο. Το τι θα γίνει στον ΟΤΕ θα αποσαφηνιστεί, μάλλον, στη σημερινή γενική συνέλευση, όπου θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα διευκρινιστεί η δήλωση του διοικητή του Οργανισμού ”περί επιτυχούς κίνησης σε ό,τι αφορά τη μετοχοποίηση του 8%, που σταθεροποιεί την τιμή της μετοχής”.

Να σημειώσουμε ότι εντός μιας εβδομάδας η κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού έχει μειωθεί κατά περίπου 10%. Μένει να απαντηθεί, ακόμη, σήμερα, εάν έχει προχωρήσει, σε πιο βαθμό και σε τι τιμές μόλις ενάμιση μήνα πριν σε αγορές το ΤΑΠ – ΟΤΕ. Φοβούμεθα ότι πρόκειται για μια ακόμη εφαρμογή εσωτερικής πληροφόρησης, ελληνικής ευρεσιτεχνίας, όπου ο αρμόδιος ”καίει” τον σύμμαχο και στρατηγικό του εταίρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v