Πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις

Σε μια σαφώς καλύτερη εικόνα της αγοράς, τις εντυπώσεις φαίνεται να κλέβει η μετοχή του ΟΠΑΠ, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη στον FTSE 20, ενώ πολλαπλασιάζονται οι θετικές ενδείξεις για τη συνέχεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν μη τι άλλο καταβάλλεται προσπάθεια, να μην υποτιμηθεί περαιτέρω η αγορά και η νοημοσύνη μας. Με αιχμή του δόρατος, όσο και εάν φαίνεται παράξενο, καθώς η μετοχή δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμη στον FTSE 20, τις εντυπώσεις δημιουργεί και κερδίζει σήμερα ο ΟΠΑΠ.

Βέβαια στη βελτίωση του κλίματος συμβάλλει και η άμβλυνση των πιέσεων στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τις απώλειες των Δεικτών να έχουν κατάτι περιοριστεί, το σημαντικό είναι ότι με συναλλαγές 18 εκατ. ευρώ, αντιδρά η μετοχή ”κλειδί” του ΟΤΕ, μετά από τη γενναία υποχώρηση των τελευταίων 10 ημερών.

Η μετοχή του Οργανισμού, με συναλλαγές περίπου 200.000 αντιδρά από τα επίπεδα των 15,3 ευρώ, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι το αδιάθετο από τη μετοχοποίηση ποσοστό, διατέθηκε τελικά μέσα σε αυτή την εβδομάδα, στο σύνολό του.

Από κοντά και η μετοχή της Εθνικής, που με ελάχιστη πίεση (7.200 τεμάχια) κινείται μεταξύ 20,5 – 20,8 ευρώ. Με την Alpha να παραμένει εγκλωβισμένη στο ”χαμηλό” τριετίας, τη μετοχή της Eurobank στα περίπου 13,85 ευρώ, στον FTSE 20 διαμορφώνονται προϋποθέσεις αντίδρασης και πάλι προς τις 1.145 μονάδες. Κίνηση που εκτός των λοιπών λεπτομερειών διευκολύνει και το ”κλείσιμο” των τελευταίων εναπομεινάντων ”ανοικτών” συμβολαίων μηνός Ιουνίου και την χωρίς ζημίες μετακύλιση θέσεων στο μήνα Ιούλιο.

Το ζητούμενο για την αγορά σήμερα είναι αφενός να εξασφαλίσει τις 2.185 μονάδες, αφετέρου να πείσει, πως με ευνοϊκότερη διεθνή συγκυρία μπορεί να κινηθεί και πάλι άμεσα προς την περιοχή του τελευταίου ”κενού” προς τις 2.280 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v