Νέο ”τέστ αντοχής” αναμένεται σήμερα

Το φθηνό δολάριο ανησυχεί και την Ευρώπη, οι αποτιμήσεις μειώνονται και ο ”πήχυς” πιέζει τη Σοφοκλέους. Ωστόσο οι αντοχές της εμφανίζονται ισχυρές και δημιουργούν ελπίδες ”αντίδρασης”.

Νέο ”τέστ αντοχής” αναμένεται σήμερα
Η ισχυρή άνοδος του ευρώ χθες πάνω από το σημαντικό επίπεδο τεχνικής αντίστασης των 0,96 στην ισοτιμία του με το δολάριο, δημιουργεί νέους προβληματισμούς στις αγορές και καταδεικνύει τη φυγή κεφαλαίων από τις αγορές των ΗΠΑ.

Οι κινήσεις στην διεθνή αγορά νομισμάτων, δείχνουν να προεξοφλούν οτι η αμερικανική οικονομία δεν θα αναπτυχθεί στο επόμενο διάστημα με ρυθμούς που να ”στηρίζουν” τις σχετικά υψηλές αποτιμήσεις των εταιριών της WALL STREET.

Aπό την άλλη πλευρά όμως, το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του ευρώ, τρομάζει και τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς για να υπάρξει σημαντική ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα πρέπει να γίνονται μεγάλες εξαγωγές προς την ισχυρότερη καταναλωτική αγορά του κόσμου, δηλαδή τις ΗΠΑ. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για την Ιαπωνία.

Την επίλυση αυτής της ”εξίσωσης” αναζητούν τώρα οι μεγάλες ξένες αγορές με αποτέλεσμα να κλυδωνίζονται. Οσο για τη Σοφοκλέους, η μέχρι τώρα συμπεριφορά δείχνει οτι η εσωτερική αγορά αρχίζει να κινείται εν όψει των αποτελεσμάτων 6μήνου των τραπεζών, αλλά και οτι ”χωνεύει” έστω και με... ”υποστήριξη” την αναταραχή που προξένησε στα ”κρατικά” Blue Chip”, η εξαγγελία των εισπρακτικής φύσεως μετοχοποιήσεων.

Η Σοφοκλέους εξακολουθεί να κινείται στην ιδιαίτερα κρίσιμη ζώνη των 2180 μονάδων, που όμως άντεξε σε δύο συνεδριάσεις με έντονα αρνητικά χαρακτηριστικά. Πρώτο ζητούμενο σήμερα είναι η επιβεβαίωση αυτών των αντοχών και δεύτερο μια κίνηση, με έντονες, έστω, διακυμάνσεις προς τις 2200 μονάδες.

Στα ”συν” της αγοράς οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών που βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από τους αντίστοιχους ”κολοσσούς” του εξωτερικού.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v