Αμφίρροπη η μάχη στη Σοφοκλέους

Σε χαμηλότερα επίπεδα ”γυρίζει” η Σοφοκλέους, καθώς ψαλιδίζονται τα κέρδη των τραπεζικών χαρτιών, ενώ η μετοχή του ΟΤΕ πιέζεται κατά 4,16%. Αξιοπρόσεκτη η πορεία της ΔΕΗ, ενώ όλα δείχνουν πως θα έχουμε ένα ενδιαφέρον κλείσιμο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ψαλιδίζονται τα κέρδη των τραπεζικών, κρατά το –4,16% η μετοχή του ΟΤΕ και παρά τη φιλότιμη στήριξη της ΔΕΗ, ”γυρίζει” χαμηλότερα η αγορά.

Το ”κλειδί” για σήμερα είναι αναμφίβολα η μετοχή του ΟΤΕ που με συναλλαγές περίπου 900.000 μετοχών κινείται στα 15,5 – 15,6 ευρώ, παρασύροντας και τον FTSE 20 αλλά και το Γενικό Δείκτη.

Η Εθνική στα 20,7 ευρώ μπορεί με τη συνδρομή των Eurobank, Εμπορικής και δευτερευόντως της Alpha, να στηρίξει τον τραπεζικό δείκτη μέχρι τις 15.00 στα τρέχοντα (ή οριακά χαμηλότερα επίπεδα τιμών).

Είναι προφανές ότι, σε αυτή τη φάση επιχειρείται ανασύνταξη δυνάμεων από την πλευρά εκείνων που ”στηρίζουν” την αγορά και μια προσπάθεια να κλείσουν σχεδόν μαζικά θα λέγαμε, σημαντικές θέσεις στα ΣΜΕ Ιουνίου, στο τρέχον εύρος του εν λόγω δείκτη.

Με μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες στην πλειονότητά τους οι κλαδικοί δείκτες, περισσότερες οι μετοχές που υποχωρούν από αυτές που αντιδρούν, και όλα δείχνουν ότι οδηγούμεθα σε μια ενδιαφέρουσα όσο και κρίσιμη τελευταία ώρα.

Το γεγονός ότι η μετοχή του ΟΤΕ δεν κράτησε τα 15,6 ευρώ, δικαιολογεί την υποχώρηση του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 2.192 μονάδων, κίνηση τεχνικά αναμφίβολα αρνητική, που ενίσχυσε τους πωλητές και σε τραπεζικούς τίτλους έναντι των αγοραστών μέχρι τις 12.45.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v