Σε βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι η αγορά

Απαλλαγμένη από το άγχος και τις τεχνικές πιέσεις των τελευταίων 10 ημερών η αγορά φαίνεται ότι μπορεί να πάρει ανάσες και να αντιδράσει υψηλότερα. Οι ρευστοποιήσεις στον ΟΤΕ ολοκληρώθηκαν, ενώ στήριξη προσφέρουν οι Εθνική, Eurobank, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απαλλαγμένη από το άγχος και τις τεχνικές πιέσεις των τελευταίων 10 ημερών η αγορά μπορεί και να ανασάνει και να αντιδράσει υψηλότερα. Άλλωστε, παρά τις όποιες και όσες δικαιολογημένες εν πολλοίς ενστάσεις και επιφυλάξεις μας, το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τις μικρότερες δυνατές απώλειες από κάθε άλλο διεθνές.

Η ολοκλήρωση της ρευστοποίησης θέσεων στη μετοχή του ΟΤΕ, σε συνδυασμό με την αποκοπή χθες του μερίσματος, το κλείσιμο σήμερα των Παραγώγών, την αντίδραση της Εθνικής, τη στήριξη της Eurobank, την ευχάριστη έκπληξη του ΟΠΑΠ, τις συναλλαγές στη ΔΕΗ, αποτελούν θετικές ενδείξεις χρήσιμες για τη συνέχεια.

Επιβεβαίωσε την ευχέρειά του να κινηθεί στο εύρος 2.185 – 2.200 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, αντιδρώντας προηγουμένως από την μακροπρόθεσμη – καθοριστικής σημασίας στήριξη των 2.150 μονάδων. Στοιχεία που συνηγορούν στο ότι η αγορά συνεχίζει να κινείται καθαρά τεχνικά και σε μεγάλο ποσοστό καθαρά προβλέψιμα.

Εάν βοηθήσει η διεθνής συγκυρία, έχουν διαμορφωθεί αρκετές από εκείνες τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός ανοδικού κύματος προς τις 2.225 μονάδες αρχικά, και την προσέγγιση των 2.275 μονάδων στη συνέχεια.

Εάν επιβεβαιωθούν όλες οι θετικές ενδείξεις θα περιμένουμε και την ενεργότερη δραστηριοποίηση των κάθε λογής επενδυτικών σχημάτων, παραγόντων που στο κάτω κάτω της γραφής ”έδειξαν χαρακτήρα” στα δύσκολα των προηγούμενων συνεδριάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v