ΧΑΑ: Θετικό κλίμα στο κλείσιμο (update)

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν προς το κλείσιμο μετοχές του FTSE 20, ωθώντας το Γενικό Δείκτη πάνω από τις 2.240 μετοχές. Κέρδη 2,20% για τον ΟΤΕ, 2,21% για την Alpha, 7,78% για τον ΟΠΑΠ και 5,74% για την ΕΥΔΑΠ.

Στο trading range 2.210-2.230 έχει επαναπαυτεί ο Γενικός Δείκτης τιμών στο ΧΑΑ, εξέλιξη που προς το παρόν κρίνεται θετική, αφού απορροφάται πλήρως η προσφορά σε τίτλους, όπως η Εθνική και η Alpha Bank, με συνέπεια και οι δύο να καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα της μισής ποσοστιαίας μονάδας, ενώ και οι τηλεπικοινωνίες εξακολουθούν να επιδεικνύουν τάση συσσώρευσης, με τον ΟΤΕ (1,2%), λόγω των πρόσφατων πιέσεων να αντιδρά σε μεγαλύτερο βαθμό.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στα δύο ”κρατικά” χαρτιά υψηλής αναγνωρισιμότητας (ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ), με τον δεύτερο να δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει στους intraday traders κάποια σημαντικά ποσοστά, ωστόσο η ευρύτερη Περιφέρεια δείχνει ακόμα επιφυλακτική, ενδεικτικό άλλωστε το ότι οι πτωτικές μετοχές είναι περισσότερες των ανοδικών (116/165).

Από τα 40 εκ. του τζίρου – μετά την αφαίρεση των πακέτων – η πλειονότητα των κεφαλαίων εξακολουθεί να κατευθύνεται προς τους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ όπως προαναφέραμε στο πρωινό σχόλιο, το προνόμιο της Κλωνατέξ είναι αυτό που αποδεικνύεται σήμερα περισσότερο αμυντικογενές, αφού είναι πλέον δεδομένο ότι ο κοινός τίτλος θα συνεχίσει να ταλαντεύεται στην ευρύτερη περιοχή των 3,80 ευρώ, καθιστώντας την συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οριακή.

Έως τις 15.00, περιμένουμε την αντίδραση του Δείκτη στην επαναπροσέγγιση των 2.200-2.210 μονάδων, σημείο από όπου, αν επιτευχθεί η απορρόφηση των ενδοσυνεδριακών πιέσεων, θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος γύρος επανατοποθετήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v