Δημιουργείται στήριξη στις 2.200 μονάδες

Στις δύο υψηλότερες θέσεις των κερδισμένων μετοχών βρίσκονται ΕΥΔΑΠ και ΟΠΑΠ, ενώ η αγορά υπερβαίνει τις 2.200 μονάδες, βοηθούντος και του κλίματος στις διεθνείς αγορές. Σε αναλογία 3,5/1 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

Με την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΠΑΠ να βρίσκονται στις δύο υψηλότερες θέσεις των κερδισμένων μετοχών μέχρι στιγμής, και το Γενικό Δείκτη Τιμών να κινείται σταθερά πάνω από τα επίπεδα των 2.200 μονάδων, επιβεβαιώνεται η πρωινή εκτίμηση που έφερε τα θεσμικά χαρτοφυλάκια να εμπιστεύονται τις μετοχές ”απόλυτου ελέγχου” του Δημοσίου, την ίδια στιγμή που και η περιφέρεια εμφανίζει επιτέλους κάποια σημάδια ανάκαμψης.

Ειδικότερα, η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 3,5/1 με τις τηλεπικοινωνίες προς το παρόν να δείχνουν ιδιαίτερα αμυντικογενείς, καθότι αγνοούν τη χθεσινή διόρθωση και αντ’ αυτού παρατηρούνται κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις περιορισμένης εμβέλειας με την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια μερική ανάκαμψη ιδιαίτερα στον ΟΤΕ, κατά το προσεχές πενθήμερο.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στις 2.222,45 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 1,09% με τη συναλλακτική δραστηριότητα μέχρι στιγμής να κρίνεται αρκούντως ικανοποιητική, αφού ο τζίρος ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπάρχουν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από καθαρά τεχνική σκοπιά, βοηθούντος και της διατήρησης της θετικής ψυχολογίας στις ευρωαγορές, είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε μια περαιτέρω αντίδραση Δείκτη και Αγοράς με την ολοκλήρωση της οποίας να εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή των 2.248 μονάδων, όπως εξίσου πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Γενικός Δείκτης να επιχειρήσει κατά το προσεχές τριήμερο μια επιβεβαίωση της δημιουργίας στήριξης στις 2.200 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v