Η Βόμβα... WorldCom ”τρομοκρατεί” τις αγορές

Νέο κύμα αναστάτωσης φαίνεται οτι απειλεί τις αγορές με την αποκάλυψη μεγάλου λογιστικού σκανδάλου στον αμερικανικό γίγαντα WorldCom. Την πτώση στην Ασία φαίνεται οτι θα ακολουθήσει η Ευρώπη, ενώ η Σοφοκλέους εμφανίζεται ”αιχμάλωτη” της ξένης κακοδαιμονίας.

Η Βόμβα... WorldCom ”τρομοκρατεί” τις αγορές
Σαν κεραυνός φαίνεται οτι επιδρά στις αγορές το νέο λογιστικό σκάνδαλο, ύψους 3,8 δισ. δολαρίων, που απειλεί με χρεoκοπία τον τηλεπικοινωνιακό γίγαντα World Com.

H πτώση στο Τόκιο αναμένεται να έχει συνέχεια και στην Ευρώπη, ενώ το πιο σμαντικό πλήγμα, ένα ακόμη στη σειρά των τελευταίων μηνών, το δέχεται η αξιοπιστία των χρηματιστηρίων.

Η Σοφοκλέους δεν διαθέτει μεν ”τεχνολογικές μετοχές” για να επηρεαστούν άμεσα. Μέσα σε αυτό το κλίμα όμως και μετά από μια μέρα έντονης ανόδου το καλύτερο που μπορεί να αναμένεται είναι ένα ακόμη ”παιχνίδι άμυνας”.

Σημειωτέον οτι το πλήγμα της WorldCom έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία πολλοί αναλυτές του εξωτερικού έκαναν λόγο για την απειλή νέας βουτιάς στις ξένες αγορές, κυρίως στις ΗΠΑ.

Θα είναι ο απειλούμενος με πτώχευση αμερικανικός κολοσσός η θρυαλίδα; Πιθανόν, αλλά όχι δεδομένο.

Στη ”δική μας” Σοφοκλέους το πρώτο ερώτημα είναι αν θα καταφέρει η αγορά να κρατηθεί πάνω από τις 2200-2210 μονάδες.

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v