ΧΑΑ: Ανοδος με τη βοήθεια δεικτοβαρών χαρτιών

Η αντίδραση από τα χθεσινά χαμηλά μιας σειράς δεικτοβαρών τίτλων, όπως Εθνική, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ οδηγούν το Γενικό Δείκτη σε ανοδική τροχιά, χωρίς ωστόσο η τάση αυτή να αποτυπώνεται πλήρως στο ταμπλό, καθώς η περιφέρεια δείχνει απρόθυμη να ακολουθήσει.

Μετά τη συσσώρευση που επιτελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή των 2.010 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης κινείται έκτοτε σε ανοδική τροχιά αφού μια σειρά από δεικτοβαρείς μετοχές αντιδρούν από τα χθεσινά ”χαμηλά” τους, χωρίς όμως μέχρι στιγμής η τάση αυτή να αποτυπώνεται πλήρως στο εύρος της αγοράς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ καταγράφουν κέρδη από 2,5% έως 3%, ενώ και η ΔΕΗ με σχετικά υψηλό όγκο, καταγράφει κέρδη 1,55%, παράγοντες που οδηγούν το Γενικό Δείκτη στις 2.230 μονάδες και κέρδη 1,13%.

Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι η συναλλακτική δραστηριότητα παρότι αυξημένη την τελευταία ώρα, δεν πείθει, αφού ο τζίρος ανέρχεται μόλις στα 37 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατομμύρια, αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Παράλληλα, 219 μετοχές καταγράφουν κέρδη, εξ’ αυτών μόλις 29 σημειώνουν άνοδο μεγαλύτερη του 3%, ενώ 64 υποχωρούν, δεδομένο που εκλαμβάνεται ως ένδειξη απροθυμίας της Περιφέρειας να ακολουθήσει την ανοδική κίνηση του δείκτη FTSE 20, ενώ σε αυτά τα επίπεδα του Δείκτη είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε μια νέα συσσώρευση και ενδεχομένως μια μερική αποκόμιση κερδών στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης με το trading rate να προσδιορίζεται στο εύρος 2.210 – 2.240 μονάδες.

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στη μετοχή της Κλωνατέξ (κ), η οποία είναι πιθανό να διολισθήσει στο επίπεδο των 3,8 ευρώ, του ΟΠΑΠ (-0,42%) ο οποίος ενδέχεται να ”πληγεί” από τη διαφαινόμενη μετάθεση της μετοχοποίησής του για το Σεπτέμβριο και της ΕΥΔΑΠ (+2,65%) η οποία στα 5,5 ευρώ αναμένεται να αποπερατώσει την εντυπωσιακή ανοδική της κίνηση των τελευταίων ημερών.

Μέχρι το κλείσιμο, περιμένουμε μια συσσώρευση στις τρέχουσες αποτιμήσεις, με μια νέα ανοδική κίνηση να εξαρτάται εν πολλοίς από την όποια πρόθεση των θεσμικών χαρτοφυλακίων να προχωρήσουν σε μερική επανατοποθέτηση ρευστότητας, κάτι που τουλάχιστον προς το παρόν δεν φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v