Επιχειρεί την αφομοίωση της διεθνούς τάσης το ΧΑΑ

Στα βήματα της ανάκαμψης των διεθνών αγορών βαδίζει η Σοφοκλέους κινούμενη στα επίπεδα των 2.220 μονάδων. Κέρδη 1,4% για τις μετοχές της Εθνικής και του ΟΤΕ, ενώ ανοδικά συνεχίζουν ΕΥΔΑΠ και Κλωνατέξ (προνόμιο).

Εξαιρετικά αδύναμη στο άνοιγμα εμφανίζεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς με εξαίρεση την Εθνική, η οποία όπως αναμένονταν καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1%, αντιδρώντας στις χθεσινές πιέσεις, οι τηλεπικοινωνίες αδυνατούν να κινηθούν υψηλότερα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Panafon έχει κάνει ήδη 140.000 κομμάτια, καταγράφοντας όμως κέρδη μόλις 0,4%, ενώ και ο ΟΤΕ προς το παρόν ενισχύεται μόλις κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Ο Γενικός Δείκτης, έχοντας κινηθεί έως το επίπεδο των 2.225 μονάδων στο άνοιγμα, έχει απολέσει ήδη τα μισά του κέρδη κινούμενος σε σταθερά πτωτική τροχιά από το άνοιγμα, με συνέπεια αυτή τη στιγμή, να διαμορφώνεται μόλις στις 2.214,15 μονάδες καταγράφοντας οριακά κέρδη 0,49%.

Επί του πρακτέου, η έλλειψη ρευστότητας είναι αυτή που συντηρεί το Γενικό Δείκτη σε μια πλαγιολυσθιτική κίνηση καθώς η συναλλακτική δραστηριότητα, διαμορφώνεται μόλις στα 11 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,5 εκατ. αφορούν σε συναλλαγές επί των μετοχών της Εθνικής, της Panafon, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΠΑΠ.

Όσον αφορά τις μετοχές ”υψηλού ενδιαφέροντος” η ΕΥΔΑΠ εξακολουθεί να αγνοεί όλα τα τεχνικά σήματα, καταγράφοντας κέρδη 1,89%, ενώ όπως αναφέραμε και στο άνοιγμα, το προνόμιο της Κλωνατέξ είναι αυτό που σήμερα εμφανίζει τη μεγαλύτερη δυναμική καθώς ενισχύεται σε ποσοστό 2,4%. Σταθερός μέχρι στιγμής ο ΟΠΑΠ επιχειρεί να δημιουργήσει νέα βάση στις χαμηλότερες αποτιμήσεις, ενώ στην περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι 178 τίτλοι καταγράφουν κέρδη, το στοιχείο αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ”αξιόπιστο” αφού πάνω από 100 τίτλοι έχουν κινηθεί με μία έως πέντε πράξεις.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η μετοχή της ΕΚΤΕΡ, η οποία ενισχύεται σε ποσοστό 7,3% εκπέμποντας κάποια σήματα ανόδου, χωρίς όμως ο όγκος στον τίτλο να πείθει προς το παρόν. Κατά την προσεχή μιάμιση ώρα, αναμένουμε μια απόπειρα συσσώρευσης στις τρέχουσες αποτιμήσεις ευελπιστώντας ότι ο Γενικός Δείκτης θα μπορέσει από εκεί να κινηθεί προς τις 2.250 μονάδες, ενώ προς το παρόν τουλάχιστον στις 2.200 μονάδες υπάρχει ένα ισχυρό σημείο στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v