Το ίδιο έργο παίζεται (και σήμερα) στη Σοφοκλέους

Εθνική, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και ΟΤΕ, το σύνολο δηλαδή των κρατικών χαρτιών ”υψηλής εμβέλειας”, αποτελούν και σήμερα τους κινητήριους μοχλούς της ανοδικής κίνησης στη Σοφοκλέους, ενώ συγκρατημένη, συγκριτικά, εμφανίζεται και πάλι η περιφέρεια. Ζητούμενο η διάσπαση των 2.250 μονάδων.

Όπως αναμένονταν, ο Γενικός Δείκτης Τιμών του ΧΑΑ αφομοιώνοντας τη θετική διεθνή τάση, άνοιξε σε υψηλότερα επίπεδα, βοηθούμενος από την ανοδική κίνηση του τραπεζικού κλάδου και των τηλεπικοινωνιών.

Ωστόσο, προς το παρόν η ανοδική διάσπαση του επιπέδου των 2.250 μονάδων, δεν έχει επιτευχθεί καθότι επιχειρείται σε αυτή την περιοχή, μια συσσώρευση προκειμένου κατά το υπόλοιπο της σημερινής συνεδρίασης να επιχειρηθεί η επαναπροσέγγιση των 2.280 μονάδων.

Εθνική, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και ΟΤΕ, το σύνολο δηλαδή των κρατικών χαρτιών ”υψηλής εμβέλειας”, αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς της ανοδικής κίνησης, ενώ για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια δείχνει να αδιαφορεί πλήρως με την αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών, μόλις στο 3/1 υπέρ των πρώτων.

Η συναλλακτική δραστηριότητα εμφανίζει σαφή ενίσχυση, ανερχόμενη στα 16 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων όμως τα 6,6 εκατομμύρια, αφορούν στη διακίνηση προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Έως τις 13,15 πρέπει να δούμε το κατά πόσο ο Γενικός Δείκτης θα μπορέσει να συσσωρεύσει δυνάμεις στις τρέχουσες αποτιμήσεις, ή αν στον αντίποδα το δέλεαρ αποκόμισης βραχυχρόνιων κερδών θα επικρατήσει προς το κλείσιμο. Τέλος δεν αποκλείεται να έχουμε, μια μερική προσπάθεια καλλωπισμού των αποτιμήσεων λόγω λήξης α’ εξαμήνου, τάση η οποία όμως προς το παρόν δεν φαίνεται να διέπει την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v